Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2024-2025 akademik yılı için KYK yurt başvuru sonuçlarını duyurdu. Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği sonuçlar e-Devlet kapısında yayımlandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, KYK yurt başvurularının sonuçlarının açıklandığını belirtti. Bakan Bak, 20-24 Ağustos 2024 tarihlerinde gerçekleşen başvuruların titizlikle incelendiğini ve sonuçların e-Devlet kapısında erişime sunulduğunu duyurdu.

Bakan Bak'ın açıklamalarına göre, başvurular 12 kamu kurumu tarafından dijital olarak analiz edildi. Başvurular, gelir, başarı ve sosyal durum kriterleri göz önünde bulundurularak değerlendirildi ve bir puanlama sırası oluşturuldu. Bu sıralamaya göre öğrenciler, kazandıkları okullara en yakın yurtlara yerleştirildi. İlk aşamada yüzde 88’lik bir yerleştirme oranına ulaşıldı ve bu oran ilerleyen günlerde artması bekleniyor.

Geniş katılımlı Uluslararası 6. Agbiol Konferansı başladı Geniş katılımlı Uluslararası 6. Agbiol Konferansı başladı

Yurt Kayıt İşlemleri İçin Son Gün 7 Eylül!

Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerini 7 Eylül Cumartesi günü saat 23:59’a kadar e-Devlet kapısı üzerinden tamamlamaları gerekiyor. Kayıt işlemleri için ilk kayıt ücretinin ödenmesi ve taahhütname onayının verilmesi gerekmekte.

KYK Yurtları Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin:

  • E-Devlet Kapısı üzerinden sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.
  • Kayıt ve yerleştirme süreçleri ile ilgili detaylı bilgi ve destek almak için GSB’nin resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Başvuru Sonuçlarını Hızla Öğrenin!

KYK yurt yerleştirme sonuçlarına erişmek ve detaylı bilgi almak için e-Devlet kapısına giriş yaparak başvurunuzun durumunu hemen kontrol edin. Yurt kayıt işlemleri için son tarih 7 Eylül’ü kaçırmayın!