İzmir Şehir Tiyatroları'nda büyük bir değişim yaşanıyor. Levent Üzümcü, bu prestijli kurumun yeni Genel Sanat Yönetmeni olarak atanmış bulunuyor. Üzümcü'nün göreve başlamasıyla birlikte tiyatro dünyasında ne gibi yenilikler ve gelişmeler yaşanacak? İşte tüm detaylar.

Levent Üzümcü İzmir Şehir Tiyatroları’nın Genel Sanat Yönetmeni Oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Şehir Tiyatroları'nın (İzBBŞT) Genel Sanat Yönetmenliği görevine tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü'yü getirdi. Üzümcü, 3 yıl süresince bu görevi üstlenecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Şehir Tiyatroları'nın Genel Sanat Yönetmenliği için yapılan başvuruları değerlendirmek üzere bir Danışma Kurulu oluşturdu. Kurul, adaylar hakkında detaylı raporlar hazırlayarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a sundu. Değerlendirme sonuçları doğrultusunda Levent Üzümcü'nün bu göreve seçildiği duyuruldu.

Levent Üzümcü'nün Açıklamaları

Levent Üzümcü, göreve gelmesinin ardından yaptığı açıklamada, İzmir şehrine yakışacak bir tiyatro kurma hedefini vurguladı. "Elimden geldiğince İzmir şehrine yakışacak bir tiyatroyu kurmak için elimizden geleni yapacağız. Tiyatroyu yaşatabilmek için sadece teknik yönden değil, aynı zamanda repertuar yönünden de daha güçlü bir tiyatronun peşinden koşuyorum. Bugüne kadar yapılmışların ötesinde daha güzel, daha iyisini yapmak için geldim" ifadelerini kullandı.

İstanbul Şehir Tiyatroları’ndaki Görevinden Ayrılması

Levent Üzümcü'nün İstanbul Şehir Tiyatroları'ndaki görevine son verilmesinin ardından yaptığı açıklamalar dikkat çekti. Üzümcü, “Ne ben onun cumhuruyum ne de o benim başkanım. Ben onun cumhuru değilim, onun milli iradesi ben değilim. O da benim başkanım değil. Beni kendi cumhuru olarak görmeyen bir başkan benim umrumda değil” şeklinde konuşmuştu.

Levent Üzümcü'nün İzmir Şehir Tiyatroları’ndaki görevi, şehrin kültürel hayatına önemli katkılarda bulunması bekleniyor. Üzümcü'nün, tiyatroda daha güçlü bir repertuar ve teknik altyapı oluşturma hedefi, İzmir'deki sanatseverler tarafından merakla takip edilecek.

LEVENT ÜZÜMCÜ KİMDİR?

Program tanıtıldı... Teknoloji girişimciliğinde yeni dönem Program tanıtıldı... Teknoloji girişimciliğinde yeni dönem

Levent Üzümcü 1972’de İzmir’de doğdu. İlk-orta-lise eğitimini İzmir’de tamamladı. Ardından Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk bölümünde okudu. Mezuniyetinin ardından bir yıl Bursa Devlet Tiyatrosu'nda çalıştı, ardından 25 yıl boyunca İstanbul Şehir Tiyatroları'nda oyunculuk ve yönetmenlik yaptı. İstanbul Halk Tiyatrosu ve Levent Üzümcü Tiyatrosu’nun kurucusudur.