Evde kolayca yapabileceğiniz katmer poğaça tarifi ile misafirlerinizi şaşırtın. Pratik ve lezzetli bu tarif sayesinde, poğaçalarınızı kısa sürede hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım katmer poğaça yapılışı ve malzemeleri.

Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt

  • 2 yemek kaşığı toz şeker

  • 1 yemek kaşığı kuru maya

  • 2 yemek kaşığı yoğurt

  • 2 adet yumurta

  • 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)

  • 7,5 su bardağı un

Ara Katlar için:

  • 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)

İç Harcı için:

  • 1 su bardağı beyaz peynir(ufalanmış)

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

  • 2 yemek kaşığı çörek otu

Katmer Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     Derin bir karıştırma kasesinde ılık süt, toz şeker ve kuru mayayı karıştırın. 2-3 dakika kadar mayanın aktif hale gelmesini bekleyin.

2.     Üzerine yoğurt, yumurta ve oda ısısında bekletilmiş tereyağını da ekleyin.

3.     Son olarak unu da ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun.

4.     Hamuru oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat mayalandırın.

5.     Hamurdan 10 adet beze oluşturun.

6.     Her bir bezeyi unlu tezgâhta tatlı tabağı büyüklüğünde açın ve son kat hariç her birinin üzerine tereyağı sürün.

7.     10 katı da üst üste koyup ardından hamuru büyük bir yuvarlak olacak şekilde açın.

8.     Bir kalıp yardımıyla hamurdan yuvarlak şekiller çıkarın.

9.     Peynirli iç harcı yuvarlak hamurların orta kısmına ekleyip yarım ay şeklinde kapatın.

10. Fırın tepsisine aralıklarla dizdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı ve çörekotu serpiştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.

11. İlk sıcaklığı geçtikten sonra sevdiklerinizle birlikte afiyetle tüketin.

Oğuzlar’ın Efsanevi Cevizli Kartol Yemeği ile Tanışın! Oğuzlar’ın Efsanevi Cevizli Kartol Yemeği ile Tanışın!

Kaynak: yemek.com