MasterChef'ten Perde Pilavı tarifi! Evde nasıl yapılır? MasterChef'ten Perde Pilavı tarifi! Evde nasıl yapılır?

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve lezzetiyle büyüleyecek bir tarif arıyorsanız, Kaymaklı Kurabiye Tarifi tam size göre! Kaymak ve tereyağının mükemmel uyumunu sunan bu tarif, tatlı krizlerinizi sona erdirecek.

Kaymaklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı

  • 100 gram kaymak

  • 1 adet yumurta

  • ¾ su bardağı pudra şekeri

  • 3,5- 4 su bardağı un

  • 1 paket vanilin

  • ½ paket kabartma tozu

Kaymaklı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını, kaymak ve pudra şekerini bir kapa alıp karıştırın.

  2. Üzerine yumurta, un, vanilin ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurun.

  3. Azar azar unu ilave edip yoğurmaya devam edin.

  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayın. Elinizle hafifçe bastırın ve tepsiye dizin. Üzerine fındık koyup önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

  5. Kaymaklı kurabiye tarifiniz hazır.

Kaymaklı Kurabiye, lezzeti ve kolay yapımı ile tatlı krizlerinize son verecek. Kaymak ve tereyağının mükemmel uyumu, bu kurabiyeyi vazgeçilmez kılıyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle tatlı anlarınızı taçlandırabilir ve misafirlerinizi etkileyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com