Evde sağlıklı ve lezzetli atıştırmalıklar hazırlamayı sevenler için mükemmel bir tarif: Zencefilli kurabiye. Hem kolay hem de besleyici bu tarif, çocuklarınıza süt eşliğinde sunabileceğiniz harika bir seçenek.

Zencefilli kurabiye, hem lezzetli hem de sağlıklı bir atıştırmalık arayanlar için ideal. Bu tarifi kullanarak, çay saatlerinizi tatlandırabilir ve özel günlerde misafirlerinizi şımartabilirsiniz.

Zencefil ve tarçının aromatik lezzetlerini bir araya getiren bu kurabiye tarifi, evinizde tatlı bir hava yaratacak. İster günlük atıştırmalık olarak, ister özel günlerde ikramlık olarak hazırlayabileceğiniz bu tarif, herkesin beğenisini kazanacak.

MasterChef Etli Ekmek tarifi: En lezzetli Etli Ekmek nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? MasterChef Etli Ekmek tarifi: En lezzetli Etli Ekmek nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Malzemeler

2 su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilin
2 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı tarçın
bir fiske tuz
200 g margarin
1 su bardağı esmer şeker
1 adet yumurta
1/4 su bardağı pekmez
2 yemek kaşığı portakal suyu

Tarifi

Kaseye oda sıcaklığına gelmiş margarini ve şekeri koyup çırpıyoruz.
Şeker eriyince yumurta, pekmez ve portakal suyunu ilave edip çırpıyoruz.
Başka bir kasede un, kabartma tozu, vanilin, zencefil, tarçın ve tuzu karıştırıyoruz.
Daha sonra unlu karışımı diğer karışıma aktarıyoruz. Güzelce yoğuruyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz. Yağlanmış veya yağlı kağıt serili tepsimize aralıklı diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 10 dakika pişiriyoruz.
Fırından çıkardıktan sonra tepsiden almadan önce dağılmaması için soğumasını bekliyoruz.

Zencefilli kurabiye tarifi, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek sunarak evde kurabiye yapmanın keyfini artırıyor. Bu tarif, zencefilin ve tarçının aromatik lezzetlerini bir araya getirerek, soğuk kış günlerinde mükemmel bir atıştırmalık oluşturuyor. Kolay yapılışı ve lezzetiyle, zencefilli kurabiye çay saatlerinizin ve özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak.