Kalburabastı, özellikle bayramlarda ve özel günlerde tercih edilen bir tatlıdır. Bu tarifimizde, hamuru hazırlayıp ceviz içiyle dolduruyor ve şerbetle tatlandırıyoruz. Adım adım anlatımımızla, evde kolayca yapabileceğiniz bu lezzetli tatlıyı, misafirlerinize sunabilirsiniz.

Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

Kalburabastı için:

  • 120 gram oda sıcaklığında tereyağı (8 yemek kaşığı)

  • 2 yemek kaşığı yoğurt

  • ½ çay bardağı sıvı yağ

  • 4 su bardağı un

  • 1 çay bardağı irmik

  • 1 tatlı kaşığı karbonat

  • 3-4 damla limon

  • 1 adet yumurta

Kalburabastının içi için:

  • 120 gram ceviz içi

Kalburabastının servisi için:

  • 2 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

Kalburabastının şerbeti için:

  • 2 su bardağı toz şeker

  • 2 su bardağı su

  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

 Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     Öncelikle kalburabastının şerbetini hazırlayın. Şeker ve suyu karıştırarak kaynamaya bırakın, kaynadıktan sonra limon suyu sıkarak kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatmaya devam edin. Ardından ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

2.     Tatlı için, un hariç bütün malzemeleri bir araya getirin ve güzelce karıştırın.

3.     Karbonatın üzerine limonu sıkın ve köpürmesini sağlayın.

4.     Azar azar unu ilave edin. Kıvamına göre 3,5-4 su bardağı kadar alacaktır.

5.     Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.

6.     Cevizden biraz daha büyük olacak şekilde parçalar koparın ve yuvarlayın. İsterseniz süzgeçte ya da kullandığımız gibi bir kesme aparatının üzerine bastırarak şekil almasını sağlayın.

7.     Cevizi ortasına koyarak nazikçe birleştirin.

Taze fasulye pişirirken daha iyi pişmesini sağlayan tüyo! Bu yöntem Fasulyenin erimesi önlüyor Taze fasulye pişirirken daha iyi pişmesini sağlayan tüyo! Bu yöntem Fasulyenin erimesi önlüyor

8.     Fırın tepsinize dizin, önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar 25- 30 dakika pişirin.

9.     Fırından çıkınca sıcak kalburabastının üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbeti iyice çekince servis edin. Kalburabastı hazır.

Kalburabastı tarifi ile evde kolayca yapabileceğiniz bu lezzetli tatlı, misafirlerinizin ve ailenizin favorisi olacak. Adım adım anlatımımızla, pratik şekilde kalburabastı hazırlayıp, tatlı krizlerinize son verebilirsiniz. Deneyen herkesin beğenisini kazanan bu tarifle, mutfakta harikalar yaratın. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com