Kolay ve lezzetli cepli sandviç poğaça tarifi ile mutfağınızda fark yaratın. Bu tarif sayesinde, poğaçalarınızı kısa sürede hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım cepli sandviç poğaça yapımı ve malzemeleri.

Cepli Sandviç Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık su

  • 1 su bardağı ılık süt

  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 paket instant maya

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 5- 5,5 su bardağı un

Arası için:

  • 1/3 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı çörek otu (arzuya göre susam)

Servis için:

Cepli Sandviç Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     Un hariç hamur için gerekli olan tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alın ve güzelce karıştırın.

2.     Unu azar azar ilave ederek, ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun. Hazırladığınız hamurun üstünü streç filmle kapatın ve ılık bir yerde 30 dakika kadar mayalanmaya bırakın.

3.     Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle tezgâha yayın. Üzerine yağ sürün, ikiye katlayın. Tekrar yağ sürün, dörde katlayın.

4.     Fırın tepsisine dizerek üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında kızarana kadar 30 dakika pişirin.

5.     Cepli sandviç poğaçalarınız fırından çıktıktan sonra soğumalarını bekleyin ve aralarını; kaşar, maydanoz, salatalık ve domatesle süsleyerek servis edin. Cepli sandviç poğaçalarınız hazır. Ellerinize sağlık.

Kaynak: yemek.com