Ev yapımı haşhaşlı poğaça, misafirlerinizi etkilemek ve ailenize lezzetli atıştırmalıklar sunmak için mükemmel bir seçenek. Bu basit tarif, adım adım size mükemmel poğaça yapmanın yolunu gösterecek.

Haşhaşlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1su bardağı ılık su

  • 2su bardağı ılık süt

  • 1su bardağı sıvı yağ

  • 2 adet yumurta

  • 1 paket instant maya

  • 1 çorba kaşığı tuz

  • 1.5 çorba kaşığı şeker

  • 6 su bardağı un

  • 3 yemek kaşığı haşhaş ezmesi

  • ½ kase zeytinyağı

  • ½ kase susam

Haşhaşlı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba ılık suyu alın içerisine mayayı, şekeri ve tuzu dökün. Beş dakika kadar kabarmasını yani köpüklenmesini bekleyin.

  2. Başka bir kapta süt, yağ ve yumurtayı çırpın (yumurta sarısının birini ayırın.) Köpüklenmiş olan mayayı diğer kaba ekleyin ve çırpmaya devam edin.

  3. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Yarım saat kadar dinlendirin. Hamuru açarken zeytinyağını elinize sürebilirsiniz böylece yapışmaz.

  4. Kabaran hamuru 4-5 bezeye bölün. Her birini aynı boyutlarda yaklaşış bir servis tabağından 2-3 cm daha geniş açın. Haşhaş ezmesini (ben evde yaptım, dilerseniz marketten alabilirsiniz.) bir hamurun üzerine sürün ve diğer hamur ile üstünü kapatın, bu işlemi en üst kısma kadar yapın. En üst kısımda elinizle biraz daha açmaya çalışın. Bu aşamada hamur yırtılabilir, korkmayın nasılsa saracağız.

  5. Genişçe açtıktan sonra rulo şeklinde sarın ve 2 parmak genişliğinde kesin. Yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürüp susam serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.

  6. Üstleri kızardıktan sonra fırından alıp servis edebilirsiniz.

    Fırından Taze: Kolay Poğaça tarifi ile pratik atıştırmalık! Fırından Taze: Kolay Poğaça tarifi ile pratik atıştırmalık!

Bu haşhaşlı poğaça tarifi, evde kolayca uygulanabilir ve her zaman mükemmel sonuçlar verir. Un ve haşhaşın mükemmel uyumu, poğaçalarınıza derin bir lezzet katarken, evde yapılan poğaçanın tazeliği ve doğallığı da sağlıklı atıştırmalıklar sunmanızı sağlar. Deneyin ve bu klasik Türk lezzetini kendi mutfağınızda yeniden keşfedin; misafirleriniz de aileniz de bayılacak!

Kaynak: yemek.com