Yayla Haber

Lezzetli Kazandibi Tarifi ile Geleneksel Tatlı Keyfi

Lezzetiyle damaklarda iz bırakan kazandibi, evde kolayca yapabileceğiniz bir tatlıdır. Geleneksel tatlımızın bu pratik tarifi ile mutfağınızda harikalar yaratın. İşte ev yapımı kazandibi tarifi ve yapım aşamaları.

Abone Ol

Kazandibi, Türk mutfağının klasik tatlılarından biridir ve evde kolayca yapılabilir. Bu tarif ile mis kokulu ve lezzetli bir kazandibi hazırlayarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. İşte evde kazandibi yapmanın adım adım tarifi.

Kazandibi Tarifi İçin Malzemeler

•         7 su bardağı süt

•         1 çay bardağı pirinç unu

•         1 çay bardağı buğday nişastası

•         1,5 su bardağı toz şeker

•         1 paket vanilya

•         1 yemek kaşığı tereyağı

•         4 yemek kaşığı pudra şekeri

Kazandibi Tarifi Nasıl Yapılır?

1.       Sübyesi için; bir kâsede 2 su bardağı sütü, yarım bardak toz şekeri, buğday nişastasını ve pirinç unu karıştırın. Topak kalmayana kadar çırpıcı yardımıyla çırpın.

2.       Geniş bir tencereye kalan 5 su bardağı sütü ve 1 su bardağı şekeri ilave edin. Bir taşım kaynatın. Kaynayan süte yavaş yavaş sübyeyi ilave ederek sürekli karıştırın. Ocağı kısık ateşe getirerek, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

3.       Muhallebi koyulaşıp göz göz olduğunda ocaktan alın ve vanilyayı ilave edip tekrar karıştırın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

4.       Köşeli bir borcamı tereyağıyla yağlayın ve üzerine eşit olacak şekilde pudra şekerini eleyin.

5.       Tepsiyi ocak üzerinde çevire çevire karışımı yakın. Tüm şeker eriyip karamelize olunca, tepsinin dibine muhallebiden ince bir kat sürün ve bir tur da muhallebiyle birlikte yakın.

6.       Yakma işlemi bittiğinde kalan muhallebiyi de tepsiye dökün. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.

7.       Buzdolabına kaldırıp kıvam alması için soğuttuğunuz tatlıyı, ince uzun dilimlere ayırın ve spatula yardımıyla kıvırarak rulo şeklinde sarın. Ev yapımı mis kokulu kazandibiniz hazır.

Kazandibi tarifi ile evde lezzetli ve pratik bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Geleneksel Türk mutfağının bu sevilen tatlısı, mis kokusu ve yumuşak dokusuyla herkesi mutlu edecek. Adım adım tarifimizi takip ederek, ev yapımı kazandibinizi kolayca hazırlayın ve sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }