Kesme irmik tatlısının lokum kıvamında olması için nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? İşte size pratik ve lezzetli bir tarif. Kesme irmik tatlısının sırrını sizinle paylaşıyoruz!
Şerbetini çeken, yumuşacık ve lezzetli bir kesme irmik tatlısı yapmak için adım adım anlatımı takip edin. Bu tarifle herkesi kendinize hayran bırakacaksınız!
Kesme irmik tatlısı yapmanın en kolay yolu bu tarifte saklı! Şerbetli tatlıların en lezzetlisi olan kesme irmik tatlısını yaparken yapmanız ve yapmamanız gerekenleri sizin için derledik. İşte detaylar…
Kesme irmik tatlısı yapımının püf noktalarını öğrenmek ister misiniz? Bu tarifle damaklarda iz bırakacak bir tatlı yapabilirsiniz. Kesme irmik tatlısı yaparken nelere dikkat etmeli, hangi malzemeleri kullanmalı, nasıl pişirmeli? İşte cevapları…
Kesme İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Yarım su bardağı yoğurt
1 çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
Yumurta
2,5 su bardağı dolusu un
1 kabartma tozu
vanilya
Şerbeti için;
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
4-5 damla limon suyu
Bulamak için;
İrmik
Kesme İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?
Tatlımız için öncelikle şerbetinin hazırlanması ile başlıyoruz. Bunun için uygun bir tencereye toz şeker ve üzerine suyu alarak şerbetimizi kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca üzerine limonumuzu ilave ediyor 10-15 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru yoğurma kabına sıvı yağ, yumurta, yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu alarak karıştırıyoruz. Üzerine irmik ve unu ekleyerek hamurumuzu elimizle yoğuruyoruz. Ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde ettikten sonra tezgaha alıp 4 eşit parçaya ayırıyoruz.
Hamurumuzun bir parçasını alıp elimizle yuvarlayarak rulo haline getiriyoruz ve irmiğe buluyoruz. Diğer parçalarını da aynı şekilde yapıyoruz.
Rulo haline getirdiğimiz hamurumuzu iki parmak genişliğinde keselim.
Kestiğimiz parçaları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine birbirine yapışmayacak biçimde yerleştirelim.
Daha önceden 170 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirelim.
Kızarıp pişen tatlımızı bir kaba alalım, üzerine soğumuş olan şerbetimizi dökelim ve dinlenmeye bırakalım.
Şerbetini çeken tatlımızın üzerini süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun…