Yayla Haber

Lokumlu Kifla Tarifi: Misafirlerinizi Etkileyecek Tatlı

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bir tatlı tarifi mi arıyorsunuz? Lokumlu kifla tarifi tam da size göre! Yumuşacık hamuru ve içinde sürpriz lokum dolgusu ile bu tatlı, hem misafirlerinizi etkileyecek hem de tatlı krizlerinizi giderecek. İşte adım adım lokumlu kifla tarifi.

Abone Ol

Lokumlu kifla, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve herkesin beğenisini kazanacak bir tatlı tarifidir. Misafirlerinizi şaşırtmak ve tatlı saatlerinize lezzet katmak için bu tarifi mutlaka deneyin. Yumuşacık hamuru ve içindeki lokum dolgusuyla bu tatlı favoriniz olacak!

Lokumlu Kifla Tarifi İçin Malzemeler

Lokumlu kifla hamuru için:

  • 250 mililitre ılık süt

  • 10 gram instant maya

  • 2 adet yumurta

  • 1 adet yumurta beyazı

  • 130 gram toz şeker

  • 100 mililitre sıvı yağ

  • 550 gram un

  • 5 gram tuz

  • 1 paket vanilin

Lokumlu kiflanın içi dolgusu için:

  • 16 adet lokum

Lokumlu kiflanın üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

  • 3 yemek kaşığı süt

  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Lokumlu Kifla Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     Lokumlu kifla için ilk olarak sütün dörtte biri, bir yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı un ve mayanın tamamını geniş bir kâsede karıştırıp 10 dakika üstü örtülü şekilde kabarana kadar bekleyin.

2.     Kabaran karışıma, kalan sütü, şekeri, yumurtaları, yağın yarısını ve vanilyayı koyup şeker eriyene kadar karıştırın.

3.     Unun dörtte üçünü geniş bir kaba alın ve sıvı karışımı içine ekleyip toparlanana kadar kaşıkla karıştırın.

4.     Toparlanan hamuru tezgâha alıp kalan unu pürüzsüz olana kadar yoğurarak içine yedirin.

5.     Hamur toparlanınca kalan yağı azar azar hamura yoğurarak yedirin.

6.     Mayalanan hamuru tezgâha alın, havasını çıkartın 4 eşit bezeye bölüp yuvarlayın. Her bir bezeyi merdane ile yuvarlak şekilde hafifçe genişletip 4 eşit parçaya kesin.

7.     Her bir parçanın geniş kenarına elinizle bastırıp genişlettiğiniz lokumları koyup sıkıca ay şeklinde sarın. Sardığınız hamurları aralarında çok az boşluk olacak şekilde yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Hamurların üzerini örtün ve 25-30 dakika tekrar kabarmaya bırakın.

8.     Kabaran hamurların üzerine yumurta sarısı ve süt karışımı sürüp, toz şeker serpin. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üstleri ve altları kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.

9.     Pişen lokumlu kiflaları 10 dakika dinlendirip servis edin. 

Lokumlu kifla tarifi, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve tatlı saatlerinizi renklendirecek harika bir seçenektir. Hem lezzeti hem de yapımıyla misafirlerinizi etkileyecek bu tarifi denemekten pişman olmayacaksınız. Lokumlu kifla, geleneksel tatlıların modern bir yorumu olarak mutfağınızda yerini alacak. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }