Ankara'nın Polatlı ilçesindeki Gordion Antik Kenti ve Ulus bölgesindeki Aslanhane Camii, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne kabul edildi. Sertifikalar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz tarafından sunuldu. Bu onur, Ankara'nın kültürel ve tarihi zenginliklerini dünya sahnesine taşıyor.

400 yıllık cami, ebru sanatına ilham oldu 400 yıllık cami, ebru sanatına ilham oldu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Gordion Antik Kenti ve Aslanhane Camii’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne kabulüne ilişkin sertifikaları UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz’dan teslim aldı.

Ankara’nın Polatlı ilçesinde bulunan Gordion Antik Kenti ve Altındağ ilçesi Ulus bölgesinde bulunan Aslanhane Camii’nin UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi’ne kabulüne ilişkin hazırlanan sertifikalar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a sunuldu. Sertifikalar, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz tarafından Başkan Yavaş’a takdim edildi. Böylelikle Gordion Antik Kenti ve Aslanhane Camii tüm insanlığın yararı için korunması gereken kültürel veya doğal varlık olarak tescillenmiş oldu.

Antik dönemin önemli buluntuları arasında yer alan Gordion Antik Kenti, Ankara’dan listeye girmeye hak kazanan ilk, Türkiye’den ise 20’inci dünya mirası olmuştu. Ulus’ta bulunan ve yapımı 13. yüzyıla dayanan, ahşap malzeme ve desteklerden oluşan Aslanhane Camii ise, listeye Ankara’dan giren ikinci kültür hazinesi oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a takdim edilen UNESCO sertifikaları, Gordion Antik Kenti ve Aslanhane Camii’nin dünya mirası olarak tescillenmesini resmi hale getirdi. Bu önemli gelişme, Ankara'nın tarihi ve kültürel mirasının dünya çapında tanınmasını sağlarken, bu değerlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından da büyük bir adım oldu. Ankara'nın bu iki önemli kültürel hazinesi, artık sadece Türkiye'nin değil, tüm insanlığın ortak mirası olarak kabul edilmektedir.

Kaynak: iha