MasterChef Türkiye’de bu akşam Somer Şef’in özel tariflerinden “Ben Saksı Değilim”, yarışmacılara takım dokunulmazlığı için zorlu bir mücadele yaşatacak. Yarışmacılar, şefin hazırladığı detaylı tarifi en iyi şekilde yaparak takımlarını dokunulmazlığa taşımak için yarışacak. Peki, MasterChef "Ben Saksı Değilim" nasıl yapılır? İşte Somer Şef’ten bu enfes tarifi ve adım adım yapılışı…
Ben Saksı Değilim Tarifi ve Malzemeleri
Tart Hamuru İçin Malzemeler
Un
Malt unu
Tereyağı
Yumurta
Soğuk su
Kırmızı ve sarı toz gıda boyası
Tart Hamurunu Pişirmek İçin
Nohut
Toprak Kek İçin Malzemeler
Malt unu
Un
Sıvı yağ
Süt
Yumurta
Kabartma tozu
Mercanköşk
Tuz
Peynir Kreması İçin Malzemeler
Krema
Ekşi krema
Rokfor peyniri
Lime kabuğu rendesi
Beyaz ak biber
Duxelles Mantar İçin Malzemeler
Kestane mantarı
Kekik, biberiye, sarımsak
Tuz, karabiber
Ben Saksı Değilim Yapılışı
Tart hamurunu hazırlamak için unu ve soğuk tereyağını iyice karıştırarak hamur kıvamına getirin. Az miktarda malt unu ekleyin ve renk vermesi için kırmızı ve sarı toz gıda boyalarını yumurta ile çırpıp hamura katın. Hamuru buzdolabında dinlendirdikten sonra, üzerine nohut koyarak pişirin.
Toprak görünümü verecek kek için malzemeleri karıştırın ve kek kalıbında pişirin. Kek parçaları daha sonra sunumda "toprak" efekti yaratmak için kullanılacaktır.
Peynir kremasını hazırlarken kremayı çırpıp ekşi krema, rokfor ve lime kabuğu rendesi ile birleştirerek pürüzsüz hale getirin.
Duxelles mantar karışımı için kestane mantarlarını ince doğrayın, kekik ve biberiye ile soteleyerek lezzetli bir karışım oluşturun.
Sunum aşaması: Tart hamurunun üzerine peynir kreması, duxelles mantar ve kek kırıntıları ile "toprak" görünümü verin. Üzerini mikrofilizler ve süsleme malzemeleriyle şık bir şekilde tamamlayarak servis edin.