MasterChef Türkiye 2024 yarışmasında genç ve yetenekli yarışmacılardan biri olan Bera Altaş, Bursa'dan gelen bir aşçılık tutkunu. 19 yaşındaki Bera, çocukluktan itibaren mutfakta geçirdiği zamanları 'aşk' olarak tanımlıyor. Yemek yapma serüveni onu MasterChef Türkiye'nin zorlu mutfaklarına kadar taşıdı.

Suriye ve Irak'ın kuzeyinde terörle mücadeleye devam... 13 terörist daha etkisiz! Suriye ve Irak'ın kuzeyinde terörle mücadeleye devam... 13 terörist daha etkisiz!

Bera Altaş Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli?

Bera Altaş, 2006 yılında Bursa’da dünyaya geldi. Aslen Bursalı olan Bera, 19 yaşındadır. Çocukluk dönemini Bursa’da geçiren Bera, iki ikiz ablası ile büyümüştür. Halen eğitimine devam eden genç yarışmacı, küçük yaşlardan itibaren aşçılığa ilgi duymaya başlamıştır. 11 yaşında aşçılık mesleğine olan sevgisini keşfeden Bera, bu alanda gelişmeye karar verdi.

Bera’nın meslek hayatı, esnaf lokantasında bulaşıkçı olarak başladı. Ardından, 3 farklı mutfakta aşçılık yapma deneyimi kazandı ve Uzak Doğu mutfağında görev aldı. Genç yaşına rağmen farklı mutfaklarda çalışarak kendini geliştiren Bera, aşçılığa olan tutkusuyla dikkat çekiyor.

MasterChef Serüveni

MasterChef Türkiye 2024’e katılan Bera Altaş, yarışmanın ilk turunda hazırladığı Lipsos Balığı ile jüri üyelerinden tam not aldı. Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna ve Mehmet Yalçınkaya'nın olumlu oylarıyla ilk turu başarıyla geçen Bera, ikinci turda da başarılı performansıyla yedek kadroya seçildi.

Bera, yedeklerden ana kadroya geçmeye hak kazanan son yarışmacı oldu ve MasterChef 2024’te adını duyurdu. MasterChef’in en genç şampiyonu olmayı hedefleyen Bera, iddialı bir yarışmacı olarak dikkat çekti. Ancak, bu hafta eleme potasına giren genç yarışmacı, 29 Eylül 2024 Pazar akşamı gerçekleşen eleme gecesinde yarışmaya veda etti.

Henüz 19 yaşında olmasına rağmen farklı mutfaklarda deneyim kazanmış olan Bera Altaş, aşçılık tutkusunu her fırsatta dile getiriyor. Yarışmada gösterdiği performans ve yetenekleriyle dikkat çeken genç şef, Uzak Doğu mutfağına olan ilgisiyle de öne çıkıyor.