Yemek

MasterChef Esra’dan Mercimek Köftesinin püf noktası: Bu tüyo ile Mercimek Köftesi asla dağılmıyor tam kıvamında oluyor

MasterChef Türkiye'nin sevilen yarışmacısı Esra, mercimek köftesi tarifini paylaşarak mutfaklara lezzet katıyor. Hem pratik hem de düşük kalorili olan bu tarif, 5 çaylarınızın yıldızı olacak. Esra'nın püf noktalarıyla mercimek köftesi artık çok daha lezzetli ve kıvamında!

Abone Ol

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, MasterChef Esra’nın tüyolarıyla asla dağılmayan ve kıvamında bir mercimek köftesi tarifi ile 5 çaylarınızı şölene dönüştürebilirsiniz. İşte tüm detaylarıyla mercimek köftesinin püf noktaları ve tarif aşamaları!

MasterChef Esra’nın Mercimek Köftesi İçin Püf Noktası

Mercimek köftesinin kıvamında olması için sadece 1 bardak ince bulgur eklemek köftenin dağılmasını önlüyor ve lezzetini artırıyor. Bu sayede köfteler yumuşacık dokusuyla tam kıvamında oluyor.

Mercimek Köftesi İçin Gerekli Malzemeler

2 su bardağı kırmızı mercimek
4 su bardağı su
1 su bardağı ince bulgur
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan (ince doğranmış)
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1,5 yemek kaşığı biber salçası
8 adet taze soğan (ince doğranmış)
1/2 demet maydanoz (ince doğranmış)
1/2 limonun suyu
Marul yaprakları (servis için)
Limon dilimleri (servis için)

Asla Dağılmayan Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır? Adım Adım Tarifi

Mercimekleri Yıkayın ve Pişirin: Mercimekleri soğuk suda iyice yıkayın, süzün ve geniş bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyip kısık ateşte mercimekler hafif sulu kalana kadar pişirin.

Bulguru Ekleyip Demlemeye Bırakın: Mercimeklerin üzerine ince bulguru ekleyin, karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak 10-15 dakika demlemeye bırakın.

Soğan ve Baharatları Kavurun: Farklı bir tavada zeytinyağını ısıtın. İnce doğranmış kuru soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. Baharatları ekleyip kokusu çıkana kadar pişirin. Son olarak salçaları ekleyip iyice karıştırın.

Mercimekli Karışıma Ekleyin ve Yoğurun: Demlenmiş mercimek ve bulguru büyük bir karıştırma kabına alın. Üzerine sıcak soğanlı karışımı döküp pürüzsüz ve yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğurun. Karışım elinize yapışmıyorsa doğru kıvamdadır.

Yeşillikleri Ekleyin: Taze soğan ve maydanozu doğrayarak ekleyin. Limon suyunu da ekleyip, ezmeden sadece bastırarak karıştırın.

Şekil Verip Servis Yapın: Mercimek köftesinden küçük parçalar koparıp avucunuzda sıkıp şekil verin. Marul yaprakları ve limon dilimleriyle servis edin. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }