Yemek

MasterChef Fesenjan yapımı! Fesenjan'a lezzet katacak tüyo

MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde yarışmacılar, geleneksel İran mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden fesenjanı en iyi şekilde yapabilmek için kıyasıya bir rekabet içine girdiler. Ceviz ve nar ekşisi ile zenginleştirilen bu özel yemeği siz de evde denemek ister misiniz? İşte adım adım fesenjan tarifi!

Abone Ol

MasterChef Türkiye’nin yeni bölümünde yarışmacılar, geleneksel bir İran lezzeti olan fesenjan ile izleyicilere ilham verdi. Ceviz ve nar ekşisinin muhteşem uyumunu sevenlerin mutlaka denemesi gereken bu tarif, yumuşak kıvamı ve aromatik lezzetiyle öne çıkıyor. Peki, fesenjan tarifi nasıl yapılır? İşte fesenjan malzemeleri ve tarifi…

Fesenjan İçin Gerekli Malzemeler

1-2 büyük sarı soğan, doğranmış (3 su bardağı)
2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
5 yemek kaşığı nar ekşisi
2 su bardağı ceviz yarısı (ince çekilmiş)
900 gr kemiksiz, derisiz tavuk butları veya göğüsleri (orta boy parçalara kesilmiş)
2 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı artı 2 çay kaşığı toz şeker
½ çay kaşığı zerdeçal
¼ çay kaşığı tarçın
¼ çay kaşığı öğütülmüş hindistan cevizi
¼ çay kaşığı karabiber
Tuz
Süslemek için nar taneleri (isteğe bağlı)

Fesenjan Tarifi

Cevizleri Kavurun: Cevizleri fırın tepsisine serip önceden ısıtılmış 180°C fırında 8-10 dakika kavurun veya büyük bir tavada orta ateşte, sık sık karıştırarak kavurun. Kavrulan cevizleri soğumaya bırakın, ardından mutfak robotunda ince bir toz haline gelene kadar çekin.

Tavuğu Hazırlayın: Geniş bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın. Tavuk parçalarını tavaya koyarak her iki tarafı da kızarana kadar pişirin, bu sırada tavuğa tuz serpin. Tavuğu tavadan alıp bir kenara koyun.

Soğanları Pişirin: Tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar, ara sıra karıştırarak soteleyin.

Tavuğu ve Tavuk Suyunu Ekleyin: Kızaran tavukları tavaya geri koyun, üzerine 2 su bardağı tavuk suyu ekleyin. Kaynama noktasına getirin, ardından kısık ateşte kapağını kapatarak 30 dakika pişirin.

Sosu Hazırlayın: Öğütülmüş ceviz, nar ekşisi, şeker ve baharatları ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak çok kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin, her 20 dakikada bir karıştırarak cevizlerin tencerenin dibine yapışmasını önleyin.

Servis Edin: Ateşten alın, tuz ve şekeri damak tadınıza göre ayarlayın. Nar taneleri ile süsleyerek, sıcak olarak pilav eşliğinde servis edin.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }