Testi kebabı, Orta Anadolu ve Kapadokya’nın geleneksel lezzetlerinden biridir. MasterChef’te yapılan testi kebabını siz de denemek ister misiniz? O zaman bu tarifi kaçırmayın.

Masterchef'ten sofralarınıza: Güveç Kapama nedir, nasıl yapılır? Güveç Kapama malzemeleri neler? Masterchef'ten sofralarınıza: Güveç Kapama nedir, nasıl yapılır? Güveç Kapama malzemeleri neler?

Testi kebabı, misafir sofralarına çok yakışan bir yemektir. MasterChef’te yapılan testi kebabının püf noktalarını öğrenmek ister misiniz? İşte size adım adım tarifi.

Testi kebabı tarifi, MasterChef programında yapılmasının ardından merak edildi. Özellikle Orta Anadolu ve Kapadokya'da sık yapılan testi kebabı misafir sofralarına renk katıyor. Testi kebabı tarifini püf noktalarına dikkat ederek kolaylıkla yapabilirsiniz. Peki testi kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Testi kebabı tarifi, MasterChef programında yapılmasının ardından gündemde yer aldı. Hem tadı hem de görüntüsüyle lezzet şöleni sunan testi kebabı yediden yetmişe herkes tarafından seviliyor. Misafir sofralarına çok yakışan testi kebabının püf noktalarıyla tam tutan tarifi merak ediliyor. Denemek isteyenler için enfes testi kebabı tarifi ve malzeme listesi...

MALZEMELER

1.5 kg orta yağlı koyun eti
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 kg arpacık soğan
Yarım yemek kaşığı domates salçası
2 büyük domates
Sivri biber
Defne yaprağı
Tuz
kimyon
karabiber

TARİF

İri parçalar şeklinde kesilmiş eti yıkayıp süzün. Eti büyük bir kabın içine alın. Arpacık soğanların kabuğunu soyup ete ekleyin.
Domatesleri, biberleri iri parçalar şekline doğrayıp malzemeye ekleyin. Salça, tuz, kimyon, karabiber ve ayçiçeği yağını ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız harcı toprak testiye doldurun. Testinin ağız kısmını hazırladığınız bir hamurla sıkıca kapatın. Sıcak fırında 1.5 saat pişirin.
Fırından alıp 20 dakika dinlendirin. Hamuru çıkarıp kebabı servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN!