Bu rehber, mayasız ve pratik bir poğaça tarifini adım adım anlatıyor. Tarif, günlerce tazeliğini koruyan, içerisinde peynirli harç kullanılan lezzetli poğaçalar yapmanızı sağlar. Aynı zamanda tarifin içerisindeki malzemeleri değiştirerek kıymalı veya patatesli versiyonlarını da yapabilirsiniz.

Malzemeler

1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
3 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3-3,5su bardağı un (azar azar ekleyin)

İç harcı için:

100 gram peynir
1/3 demet maydanoz

NASIL YAPILIR?
Oda sıcaklığındaki yoğurdu, yumurta akı ve sıvıyağı yoğurma kabına alıp güzelce karıştırın.

Diğer tüm malzemeleri ekleyip yoğurun. (Ele yapışmayan bir hamur olmalı.)

Küçük ve ayrı bir kapta peyniri ufalayın, maydanozu ince ince kıyıp peynirin içine ekleyin. 

Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.

Elinizle açın, iç harcını koyup kapatın. Elinizse bastırıp yassı bir şekil verebilirsiniz.

Hepsi hazır olunca yağlı fırın kağıdı tepsiye dizin.

Yumurta sarısı sürüp susam serpin, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

PÜF NOKTASI
Poğaçanızın kabarması için kullanacağınız tüm malzemelerin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Kabaran poğaçalar için malzeme listesinde yer alan süt ve su gibi sıvı malzemeleri ılık bir şekilde kullanmalısınız. Bunun için süt ve suyu ayrı ayrı kaplarda el yakmayacak kadar ısıtabilirsiniz.

Puf puf poğaçalar için un ve diğer kuru malzemeleri eleyerek kullanmalısınız.