Çorum'un Çayköy’de Bamya Üretiminde Devrim: Taze ve Kurutulmuş Bamya Satışı Çorum'un Çayköy’de Bamya Üretiminde Devrim: Taze ve Kurutulmuş Bamya Satışı

Geçtiğimiz Cuma günü Çorum’da birçok ilçe ve köyde etkili olan sağanak yağış, sel ve dolu Mecitözü İlçesinin köylerini zor durumda bıraktı.
Mecitözü’nün birçok köyünde dolu ve sel büyük hasara yol açtı.
Tarlalarda hububat ürünlerinin yanı sıra bağ ve bahçelerde meyve ağaçları ile sebzelerin büyük zarar gördüğü Mecitözü Köylerinde onarım ve hasar tespit çalışmaları da başladı.

BİRÇOK KÖY PERİŞAN
Dolu ve selden en büyük zararı Köseeyüp, Sülüklü, Sarıhasan ve Alören köyleri görürken, Beyözü, Çitli, Güngörmez, Bekiş, Körücek ve Elvançelebi köylerinin bulunduğu bölgede de büyük hasar söz konusu.

AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN
CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, CHP Mecitözü İlçe Başkanı Ahmet Bilgin, İl Genel Meclisi Üyesi Atiye Yaşar, bazı siyasiler ve yetkililer, Mecitözü’nün doludan ve selden hasar gören köylerini ziyaret ederek hem yerinde inceleme yaptı, hem de köy halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.
Milletvekili Tahtasız ve beraberindekiler; Alören, Beyözü, Sarıhasan, Çitli, Köseeyüp ve Sülüklü köylerini ziyaret ederek zararın boyutlarını yerinde inceledi.
Tahtasız, köylerde hasarın ciddi boyutta olduğunu, üreticinin perişan duruma geldiğini ifade ederek, “Harman zamanı köylüyü perişan eden bu doğal afet nedeniyle hükümet derhal afet bölgesi ilan etmeli, köylülerimizin zararlarını karşılamalıdır” dedi.
Tahtasız, yetkililere hitaben “Çorum’da dolu vuran tüm yerler, ivedilikle incelenerek derhal afet bölgesi ilan edilsin. ÇKS kaydı, TARSİM sigortası olsun veya olmasın köylülerimizin zararı karşılansın” diye seslendi.
Mecitözü İl Genel Meclis Üyesi Atiye Yaşar da, sel ve doludan hasar gören köyleri ziyaret ederek sorun ve talepleri değerlendirdi.