Basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Çıplak seçim sürecinin gelişmelerini ayrıntılarıyla birlikte paylaşarak hızlı tren konusunda ısrarcı olacaklarını söyledi.

Mehmet İhsan Çıplak toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İl Başkanı Mehmet İhsan Çıplak basın mensuplarının MHP’nin merkezde oy kaybetmesinin nedenlerini sorması üzerine, “Genelde oy kullanım oranında bir düşüş var. Çorum’da ittifak kararı verildiğinde insanlar Cumhur İttifakı’nın seçimi kazanacağı yönünde hemfikirdi. Seçimlerde oy kullanma oranı düştü. İki teşkilatında kendi içinde kendisini eleştireceği konular vardır bizde bunları kendi içimizde tartışıyoruz” dedi.

“SANDIK TUTANAĞINA İMZA ATILMAMASI GEREKİYORDU”

Uğurludağ’da meydana gelen seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirme yapan Çıplak, “Aslında bu toplantının geç kalmasının sebebi budur. Cuma günü itibarıyla olağanüstü başvurumuzda red oldu. Burada iki parti kendi siyasi programlarıyla seçime girdi. Türkiye genelinde de Cumhur İttifakı olarak birlikteyiz. Belediye seçimlerinde ilçelerde çoğu bölgede AK Parti ile yarıştık. Biz öz eleştiri yapacak olursak bizim sandık görevlilerimizin bir hatası var. Yalnız bu şu demek değil. Orada 93 tane geçersiz oy var. 22 tanede zihinsel engelli oy kullanmış. Bizde 13 oy ile kaybettik. Hukukun baktığı konu şu sayım tutanağına bizim arkadaşlarımızın imza atmaması gerekiyordu. Sandık tutanağı imzalandığı için geri dönderemedik. Özellikle Ortaköy ve Uğurludağ’ı incelediğimiz zaman geri dönülmemesi için hiçbir neden yoktu” açıklamalarında bulundu.

“HIZLI TREN KONUSUNUN ISRARCISI OLACAĞIZ”

Hızlı tren konusuna değinen Mehmet İhsan Çıplak, “ Çorum’un öncelikli sorunu asayiş, devlet hastanesi ve hızlı tren konusuydu. Asayiş şu anda yeterli değil ama belli bir seviyeye geldi. Devlet hastanesi şu anda inşaatı başladı. Hızlı tren mevzusunu Ulaştıma Bakanı İskilip- Çorum yolunun açılışında burada bahsetti ve Karadeniz’de gittiği her yerde bahsetti. Bizde Milletvekilimizle toplantımızda gündeme getirdik. Kesinlikle olması için elimizden geleni yapacağız. Konunun ısrarcısı olacağız” dedi.