Dinçer Solmaz: "101 yıldır güneş gibi doğan Cumhuriyet!" Dinçer Solmaz: "101 yıldır güneş gibi doğan Cumhuriyet!"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorum İl Başkanı Mehmet İhsan Çıplak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle yazılı bir kutlama mesajı yayımladı. 

Başkan Çıplak mesajında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadığımızı söyledi. 

1923 yılında ilan edilen cumhuriyetin, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en büyük zaferi olduğunu vurgulayan Mehmet İhsan Çıplak, "Aziz milletimiz, tarihi bir kararla kendi kaderini tayin etme iradesini ortaya koymuş, bağımsızlık sevdasıyla dolup taşmıştır" dedi.

29 Ekim 1923 tarihinin diriliş ve yükselişin eşiği olduğunu kaydeden MHP İl Başkanı Çıplak, "Aziz milletimiz, bağımsızlığına göz diken düşman unsurlarına karşı verdiği kararlı ve onurlu mücadeleyle, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla göstermiştir. Özellikle vurgulamak isterim ki, cumhuriyetin ilanı büyük bir atılım, kutlu bir başlangıç, tarihi bir karar anıdır.

Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'En büyük eserim' dediği, ulusumuzun milli birlik ve beraberliğinin teminatıdır. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir. Bu değerli miras, Türk milletinin inanç ve azmiyle şekillenmiştir.
Cumhuriyetimizin taşıdığı anlam, bizlere sorumluluk yüklemekte; onun değerlerine sahip çıkmak, geleceğimize yön vermek için bizi teşvik etmektedir. Her bir birey, cumhuriyet’in bekçisi olmalı, onun ilkelerini yaşatmak için elinden geleni yapmalıdır.
Bu özel günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, cumhuriyetimizi kuran kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti, her daim payidar kalacak, onun değerleri ve ilkeleri ilelebet yaşayacaktır.
Bu vesileyle, büyük Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerine yer verdi.