Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, beraberinde CHP Çorum İl Başkanı Dinçer Solmaz, Mecitözü Belediye Başkanı Veli Aylar, Oğuzlar Belediye Başkanı Mustafa Cebeci ve Aşdağul Belediye Başkanı Şenol Öncül ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Ekrem İmamoğlu'na yönelik açılan siyasi yasak davasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Tahtasız, İmamoğlu'nun 2019 ve 2024 yerel seçimlerinde İstanbulluların desteğini alarak iki kez aynı göreve seçildiğini hatırlatarak, 2024 seçimlerinde İmamoğlu’nun aldığı oy farkını 1 milyonun üzerine çıkardığını belirtti.

Tahtasız, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Atanmışların, seçilmişlere karşı açtıkları içi boş davalarla baskı kurma girişimlerini kabul etmiyoruz. Talimatla hareket edenler bilmelidir ki halkın iradesi, bir kişinin veya bir partinin üstündedir.”

Tahtasız, 2019 İstanbul seçimlerinde ve son yerel seçimlerde halkın iradesine saygı göstermeyenlere Türk halkının gerekli cevabı verdiğini vurgulayarak, demokrasinin halkın iradesine dayanan bir yönetim biçimi olduğuna dikkat çekti.

“Halkın iradesine saygı duymayanlar, meydanlarda demokrasi dersi vermeye kalkmasın. Yargıya talimat verenler, bağımsız yargıdan söz etmesin,” diye ekledi.

Mansur Yavaş’tan Cumhurbaşkanı Adaylığı Tartışmalarına Tepki: “Çok Rahatsızım” Mansur Yavaş’tan Cumhurbaşkanı Adaylığı Tartışmalarına Tepki: “Çok Rahatsızım”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olarak Cumhuriyet’in değerlerini savunmaya ve demokrasiyi korumaya kararlı olduklarını belirten Tahtasız, Ekrem İmamoğlu’na karşı yargı yoluyla kurulan kumpasın farkında olduklarını ve bu oyunu halkla birlikte bozacaklarını ifade etti.

“Halkın iradesinin üzerinde hiçbir güç yoktur. İstanbul halkının iradesine sahip çıkarak, Yüce Türk yargısının bir darbe daha almasına izin vermeyeceğiz,” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Haber Merkezi