Çorum'da işe alım süreçleri büyük bir tartışmanın odağında. Mehmet Tahtasız, TBMM'deki konuşmasında mülakat sisteminin adaletsiz olduğunu vurgulayarak, noter huzurunda kura sistemiyle adil bir işe alım süreci önerdi. Bu, bin 837 aday için umut olabilir mi?

57 personelin alınacağı il özel idaresine bin 837 kişinin başvuru yaptığını hatırlatan Tahtasız, “Valimizi ve Genel Sekreterimizi bir kere de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden uyarıyorum. Mülakat torpildir, bin 837 kişinin vebalini almayın. Alımlar, başvuru yapan ve şartları uygun olan vatandaşlarımız arasından noter huzurunda kurayla belirlenmelidir” dedi.

“MÜLAKAT LİYAKATİN KATİLİDİR”

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, TBMM Genel Kurulu’nda yerinden yaptığı bir dakikalık konuşmada şunları söyledi:

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Yayman'dan "Famagusta" dizisine tepki TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Yayman'dan "Famagusta" dizisine tepki

Çorum Valiliği İl Özel İdaresi bünyesinde, 20 ayrı meslek grubunda çalıştırılmak üzere İŞKUR üzerinden 57 personel alınacağı duyuruldu. İş için 1.837 vatandaşımız başvuru yaptı. Alımların mülakatla yani torpille yapılacağı söylendi. Mülakat liyakatin katilidir. Mülakatın yanlış olduğunu Çorum'da basın açıklamasıyla duyurdum. Cumhurbaşkanı da seçimden önce söz verdi, ‘Mülakat kalkacak’ dedi. Sözünüzde durun! Valimizi ve Genel Sekreterimizi bir kere de Türkiye Büyük Millet Meclisinden uyarıyorum. Mülakat torpildir, 1.837 kişinin vebalini almayın. Alımlar, başvuru yapan ve şartları uygun olan vatandaşlarımız arasından noter huzurunda kurayla belirlenmelidir. Halkımıza söz veriyorum: Hak, hukuk, adalet ve liyakat mücadelemiz devam edecek.”

Çorum İl Özel İdaresi'nde gerçekleştirilecek olan personel alımları, Mehmet Tahtasız'ın gündeme getirdiği liyakat ve adalet tartışmaları ile yeni bir boyut kazandı. Tahtasız'ın önerdiği noter huzurunda kura sistemi, hem Çorum için hem de Türkiye genelinde işe alım süreçlerine örnek teşkil edebilir. Bu değişim, adil ve şeffaf işe alım süreçlerinin kapısını aralayarak, vatandaşların devlete olan güvenini artırabilir.