Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Mehmet Tahtasız, Çorum İl Özel İdaresi’ne alınacak 57 kişinin kura ile değil, mülakatla belirlenecek olmasına sert tepki göstererek, “mülakat demek torpil demektir. Babamın oğlu bile olsa mülakata karşıyım” dedi.
Milletvekili Tahtasız, Çorum – Ankara yolu üzeri İl Özel İdaresi önünde basın açıklaması yaparak işçi alımlarındaki torpile, adam kayırmaya karşı çıktı.
İl Özel İdaresi'ne alınacak 57 daimi işçinin mülakatla seçilmesini eleştiren Tahtasız, “‘600 kişi içerisinden 57 kişiyi kurayla neden belirlemek istemiyorlar. Çünkü istedikleri arkadaşları seçmek için” ifadesini kullandı.

“MÜLAKAT VEBALDİR”
İl Özel İdaresi'nde işçi kadrosu için başvuranların noter huzurunda çekilecek kurayla tespit edilmesi gerektiğini savunan Tahtasız, mülakatın vebal olduğunu söyledi.
"Ben Çorum milletvekiliyim. Bugün de Çorum halkının hakkını savunmak için basın açıklaması yapıyorum. Çorum Valiliği İl Özel İdaresi bünyesinde 20 ayrı meslek dalında 57 işçi alımı yapılacak. 57 kişilik işçi alımına 1837 kişi başvurdu. Bana da gelen yoğun tepkiler üzerine ben bugün bu açıklamayı yapmak zorundayım. Çünkü sayın Cumhurbaşkanı seçimlerden önce ‘mülakatı kaldıracağım’ diye söz verdi.

İYİ Parti Çorum İl Başkanı Erkan Yıldız’dan Belediye’ye Kaçak Yapı ve Hobi Bahçeleri Eleştirisi İYİ Parti Çorum İl Başkanı Erkan Yıldız’dan Belediye’ye Kaçak Yapı ve Hobi Bahçeleri Eleştirisi

“MÜLAKAT LİYAKATİN KATİLİ”
Biz defalarca mülakatın haksızlık olduğunu, liyakatin katili olduğunu söyledik. Pazartesi-Salı günü mülakatla 57 kişiyi alırsanız burada mülakat demek ‘mülakatin katili’ demektir. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bizim sayın valimize de sayın Özel İdare genel sekreterime söylediğim aynen şudur; ‘Siz yaptığınız mülakat sonucunda ehliyetli, liyakatli ve meslek grubunda çalışacak vatandaşlarımızdan mülakatla 70 puan ve üzeri verdiğiniz kişileri gelin Valilik ve noter huzurunda çekiliş yapalım ama torpilli vatandaşların çocuklarını almak yerine gerçekten bu işi liyakatle ve mesleğini hakkıyla yapacak kişilerin işe alınmasını sağlayalım. Siz ne kadar mülakatta ayrım yapmadık deseniz de maalesef mülakat kesinlikle torpildir ve biz kesinlikle torpile karşıyız.

“NOTER HUZURUNDA KURA İLE BELİRLEYİN”
Mülakatla 600 kişi geçti. 600 kişi içerisinden 57 kişiyi kurayla neden belirlemek istemiyorlar. Çünkü istedikleri arkadaşları seçmek için. Yani torpilli olanları ayıklamak için. Ben torpile karşıyım. Babamın oğlu da olsa mülakata karşıyım. Sayın valimizden de, milletvekillerimizden de yetkililerden isteğim 57 kişiyi noter huzurunda çekilecek kurayla belirlenmesidir. Hak eden hak ettiği işi alsın. Helaliyle bu işi yapsın. Zamanın Diyanet İşleri Başkanı ‘torpille işe girmek vebaldir. Hoş değildir ama kazandığı helaldir’ demişti. Siz onun yolundan gitmeyin. Torpille işe girmek vebaldir. Sayın valimiz ve Özel İdare çalışanları vebal altında kalmasınlar. Kendilerine dayatılan listeyi değil, halkın gerçek emekçileri ve bu işi hak edenlerin noter huzurunda kurayla belirlenmesi gerekiyor. Çorum halkının ve çocukların hakkını yemeyin."
Tahtasız, Çorum halkının, garip-gurabanın, hak edenin hakkını savunmaya devam edeceğini, bu işin takipçisi olduğunu söyledi.
Basın açıklamasına; Mecitözü İlçe Başkanı Ahmet Bilgin, İl Genel Meclis Üyesi Ümit Er, Belediye Meclis Üyesi Sedat Genç, bazı partililer ve vatandaşlar da katıldı.
I M G 20240706 W A0028Tahtasız’ın açıklamasının ardından birer konuşma yapan Halil İbrahim Kaçay ile Kenan Kum da, torpilli işe alımlara, mülakata, haksızlığa, adaletsizliğe karşı çıkarak, işe alımlarda hakkaniyetli davranılmasını istedi.