Enfes tadı ile mercimekli pirinç pilavı yapmak çok kolay! İşte adım adım tarifi ve püf noktaları.
 

Mercimekli Pirinç Pilavı Tarifi

Malzemeler

Yarım bardağı yeşil mercimek
1 litre su
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı su mercimek için
500 ml kaynar su (pilav için)
1 kahve kaşığı vegeta
Damak tadınıza göre tuz

MasterChef yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bu akşam (26 Kasım) MasterChef'te neler olacak? MasterChef yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bu akşam (26 Kasım) MasterChef'te neler olacak?

Mercimekli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Bir bardak mercimeği dört bardak suda 10 dakika haşliyoruz.
Pirinçi yıkayalım ve 15 dakika ılık suda bekletelim.
Pirinçin suyunu süzelim.
Ayrı uygun tavada tereyağını kavuralım.
Pirinçi ekleyelim ve kavuralım. Üzerini gececek kadar sıcak su ekleyelim, kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Mercimeğin suyunu süzelim. Ve mercimeği pirinç pilavın üzerine alalım iki üç karıştıralım. Vegeta ve tuzunu damak tadımıza göre ekleyelim, tekrar pişmeye bırakalım
Mercimeği pirinç pilavın üzerine alalım iki üç karıştıralım.
Vegeta ve tuzunu damak tadımıza göre ekleyelim, pirinç pilavını bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyelim kapağını kapatıp kısık ateşte pilavı suyunu çekene kadar pişirelim.
Pişmiş pilavın üzerine ince kıyılmış maydanoz veya ince kıyılmış frenk soğanı ekleyelim.
Pilav 10 dakika demlendikten sonra sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.