EURO 2024'te Türkiye'nin zaferle ayrıldığı Avusturya maçının ardından, Merih Demiral'ın gol sevinci UEFA tarafından inceleme altına alındı. Türk futbolunun gururu olan Demiral, yaşadığı coşkuyu ifade ederken, UEFA'nın disiplin yönetmeliğinin ilgili maddeleri gereğince soruşturma süreci başlatıldı.

Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Son 16 Turu'nda Avusturya'yı 2-1 mağlup eden Türkiye A Milli Futbol Takımı, çeyrek finale yükseldi. 

Karşılaşmada Türkiye'nin iki golünü atan Merih Demiral'ın 'Bozkurt' işareti yaptığı gol sevinci hakkında UEFA tarafından soruşturma başlatıldı. UEFA'dan yapılan açıklamada "Avusturya ile Türkiye arasında 2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası son 16 turu maçıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın iddia edilen uygunsuz davranışıyla ilgili olarak UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca bir soruşturma açılmıştır" ifadelerine yer verildi. 

Sivasspor kuvvet çalışması yaptı Sivasspor kuvvet çalışması yaptı

Merih Demiral, Avusturya maçının ardından gol sevinci ile ilgili yaptığı açıklamada "Bir gol sevinci vardı aklımda onu yaptım, Türklükle alakalı. Türk olduğum için çok gurur duyuyorum, o yüzden golden sonra onu iliklerime kadar hissetim. Öyle bir şey yapmak istedim, yaptığımdan dolayı çok da mutluyum. Bütün taraftarlarımız bizimle gurur duyuyor. Tribünde görmüştüm yapan taraftarlarımızı, onları gördükten sonra daha çok yapasım geldi, çok mutluyum" demişti. 

Merih Demiral'ın gol sevincinin ardından başlatılan UEFA soruşturması, sadece bir futbol maçının ötesinde, sporda ifade özgürlüğü ve kültürel simgelerin kullanımı gibi daha geniş meselelere ışık tutuyor. Bu olay, sporcunun saha içindeki davranışlarının ne kadar büyük bir etki yaratabileceğini ve uluslararası futbol sahnesindeki kültürel farklılıkların nasıl algılandığını göstermesi açısından önemli. Demiral'ın bu durumu, gelecekte benzer olaylara nasıl yaklaşılacağı konusunda bir örnek teşkil edebilir ve futbol dünyasında daha geniş tartışmalara yol açabilir.

Editör: Haber Merkezi