Yemek

Mersin'den sofralarınıza: Tadı damağınızda kalacak ev yapımı Tavuk Tantuni tarifi

Yöresel bir lezzet olan tavuk tantuniyi evinizde denemeye ne dersiniz? İşte adım adım tarifi ve püf noktaları... Mersin lezzetlerinin öne çıkanı tavuk tantuni, evde nasıl yapılır? Adım adım tarif ve detaylar bu içerikte sizi bekliyor...

Abone Ol

Tavuk, lavaş ve yoğurtla harika bir tantuni hazırlamaya ne dersiniz? İşte Mersin'in yöresel lezzetinin ev yapımı tarifi...

Tavuk Tantuni Tarifi

MALZEMELER

500 gram tavuk göğsü
4 adet lavaş
3 adet domates
2 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Zeytinyağı
Karabiber
Kimyon
Pul biber
Tuz

Tavuk Tantuni Nasıl Yapılır?

İlk olarak eti tencerede haşlayın.

Diğer taraftan domatesi kabuğunu soyduktan sonra küp şeklinde, soğanları da piyazlık doğrayın.

Et haşlanınca küp küp doğrayın.

Etleri geniş bir tavaya alın ve üzerine zeytinyağını ekleyin.

Baharatları da tavaya ilave edip iyice kavurun.

Lavaş ekmeğini de tavanın üzerine koyarak yağlayın. Ardından arasına domates ve soğanı yayın.

Etleri de üzerine yerleştirip dürüm yapın.

Afiyet olsun...

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }