Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 Eylül 2024 hava durumu raporunu açıkladı. Rapora göre, Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinde yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor. Özellikle Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkii, İstanbul’un kuzey kıyıları, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde sağanak yağışlar etkili olacak. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.

8 Eylül 2024 Hava Durumu Raporu: Meteoroloji Uyardı!

8 Eylül 2024 günü için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden kritik bir uyarı geldi. Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimlerinde yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor. Batı Karadeniz ve Doğu Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgede sağanak yağış etkili olacak. Ayrıca, Marmara’nın kuzeyi, Ege’nin kuzeydoğusu ve İç Anadolu’nun kuzeydoğusunda da yağış bekleniyor. Vatandaşların dikkatli olması için uyarılar yapıldı.

Yağış Beklenen Bölgeler

Meteoroloji’ye göre, Türkiye'nin kuzey ve iç kesimleri bugün parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Aşağıdaki bölgelerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek:

Marmara’nın kuzey ve doğusu
Ege’nin kuzeydoğusu
Göller Yöresi
Doğu Akdeniz
İç Anadolu’nun güney ve kuzeydoğusu
Karadeniz
Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı

Bu yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor, özellikle Batı Karadeniz (Bolu hariç), Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkii, İstanbul’un kuzey kıyıları, Kocaeli, Sakarya ve Sivas’ın doğu ilçelerinde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısı yapıldı.

Hava Sıcaklığı
Türkiye genelinde hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Hava sıcaklıkları, mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edecek. Özellikle güney ve batı bölgelerde sıcaklıklar yüksek kalırken, yağış alan bölgelerde hafif bir serinlik yaşanabilir.

Rüzgar Durumu
Rüzgar, genellikle kuzeyli yönlerden esecek. Akdeniz kıyıları ve doğu bölgelerinde ise güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgar esmesi bekleniyor. Özellikle İstanbul ve Kırklareli’nin Karadeniz kıyılarında kısa süreli kuvvetli rüzgarlar (30-50 km/sa) etkili olabilir.

Kuvvetli Yağış Uyarısı
Yağış beklenen bölgelerde vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. Özellikle Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz, İstanbul’un kuzey kıyıları, Kocaeli ve Sakarya gibi bölgelerde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi risklere karşı hazırlıklı olunması gerektiği vurgulanıyor.

Çağrı cihazı gibi cep telefonları da patlar mı? Çağrı cihazı gibi cep telefonları da patlar mı?

Meteoroloji’nin güncel uyarılarını takip ederek, hava şartlarına karşı önlemlerinizi almayı unutmayın!