Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Erzincan, Tunceli’nin batı kesimleri ve Gümüşhane için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yayımladı. Bu bölgelerde, sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Özellikle öğle saatlerinden sonra bu bölgelerde etkili olacak sağanak yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.

İbrahim Akın Konya Valisi oldu İbrahim Akın Konya Valisi oldu

Meteoroloji’den Sarı Kodlu Uyarı: Bu İllere Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, üç il için sarı renk kodlu uyarı yayınladı. Erzincan, Tunceli’nin batı kesimleri ve Gümüşhane’de yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu illerde yaşayan vatandaşların sel, su baskını, heyelan ve diğer olumsuz durumlara karşı dikkatli olması gerektiği belirtildi.

Hangi İllerde Kuvvetli Yağış Bekleniyor?

Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre; Erzincan, Tunceli’nin batısı ve Gümüşhane'de öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle bu saatlerde olumsuz hava koşullarına karşı önlem alınması öneriliyor.

Olası Riskler: Sel ve Su Baskınına Karşı Dikkatli Olun

Meteoroloji uyarısında, yağışların sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalara ve kuvvetli rüzgar gibi durumlara neden olabileceği belirtildi. Ayrıca, küçük çaplı dolu yağışı riski de bulunuyor.