Meteoroloji, yurdun büyük bir bölümünde etkili olması beklenen sağanak yağışlar için sarı kodlu uyarı yayımladı. Özellikle İstanbul, Ankara, Adana ve çevresinde beklenen kuvvetli yağışlar, ani sel ve su baskını riskini artırıyor. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Meteoroloji'den Şiddetli Sağanak Uyarısı: İstanbul ve Diğer Şehirlerde Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun büyük kısmı için sarı kodlu uyarı yayınladı. Kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağı bu bölgelerde, yağışlar yerel olarak kuvvetlenerek hayatı etkileyebilir. İşte detaylar...

İstanbul ve Çevresine Şiddetli Yağış Uyarısı

İstanbul ve çevresinde başlayan sağanak yağışlar, Meteoroloji'nin uyarısına göre ülkenin büyük kısmına yayılacak. İstanbul'un kuzey ilçeleri ve boğaz çevresinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Yağışlarla birlikte ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmekte.

Batı Bölgelerde Kuvvetli Sağanak Yağışlar

Manisa'da orman yangınlarına ilk müdahale için istasyonlar kurulacak Manisa'da orman yangınlarına ilk müdahale için istasyonlar kurulacak

Son değerlendirmelere göre, batı bölgelerdeki gök gürültülü sağanak yağışların, özellikle bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde Denizli, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Isparta ve Burdur çevreleri ile Antalya'nın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetlenmesi bekleniyor. Eskişehir'in güneyinde de benzer etkiler görülebilir.

Ankara İçin Sağanak ve Gök Gürültülü Yağış Uyarısı

Ankara'da akşam saatlerinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışların görülmesi bekleniyor. Bu nedenle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması önem taşıyor.

Adana ve Çevresinde Yerel Kuvvetli Yağışlar

Doğu Akdeniz'de etkili olacak gök gürültülü sağanak yağışların, Osmaniye çevreleri ile Adana'nın kuzey ve doğu, Kahramanmaraş'ın güneybatı ve Hatay'ın kuzey kıyılarında yerel olarak kuvvetlenmesi bekleniyor. Bölgedeki olumsuz hava koşulları için dikkatli olunmalı.

İstanbul'da Yerel Dolu Yağışı Bekleniyor

İstanbul'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların akşam saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor. Özellikle İstanbul'un kuzey ilçeleri ve boğaz çevresinde yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Vatandaşların ani sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları önem arz ediyor.