Metris Cezaevindeki yangın söylentileri hakkında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan açıklama geldi. Sosyal medyada yayılan haberlerin aksine, cezaevinde çıkan yangın kısa sürede kontrol altına alınmış ve herhangi bir tehlike oluşturulmamış.

Metris Cezaevinde Yangın İddiaları Hakkında Açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), İstanbul'un Esenler ilçesinde bulunan Metris 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda çıkan yangın iddialarını yalanladı. DMM, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, cezaevinde herhangi bir yangın durumunun yaşanmadığını duyurdu.

Olayın Detayları

DMM'nin açıklamasına göre, bir mahkum yatağını ateşe vermiştir. Ancak, alevler yangına dönüşmeden önce cezaevi personeli tarafından hızla söndürülmüştür. İtfaiye, olayın ihtiyati bir önlem olarak çağrılmıştır. Açıklamada, yangın durumunun tamamen kontrol altına alındığı ve olaydan etkilenen herhangi bir mahkum veya personel bulunmadığı belirtilmiştir.

ASM çalışanları seslerini İstanbul'dan yükseltti ASM çalışanları seslerini İstanbul'dan yükseltti

Metris Cezaevi'nde yaşanan bu olayın ardından güvenlik önlemleri artırılmış ve gerekli tedbirler alınmıştır. DMM, cezaevinde herhangi bir acil durumun söz konusu olmadığını ve toplumda yanlış bilgi yayılmaması gerektiğini vurgulamıştır.