Psikiyatri Uzmanı Dr. Aysu Yakın Olgun, açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, mevsim dönümlerinin birçok psikiyatrik bozuklukta şikâyetlerin artmasına ya da ataklara sebep olabileceğine dikkat çekti.

Uzman Olgun, “Bu değişiklikler en belirgin olarak duygu durum bozukluklarında görülür. Başta majör depresyon olmak üzere, yineleyen depresif ataklar, bipolar duygulanım bozukluğu ve diğer duygu durum bozuklukları tanısı alan hastalar mevsim geçişlerinde şikâyetlerinde artış hissedebilirler” ifadelerine yer verdi.

“Kış Hüznü Belirtileri İlkbahara Kadar Sürebilir”

Yutulabilir mide balonları, sağlık açısından ciddi riskler oluşturuyor Yutulabilir mide balonları, sağlık açısından ciddi riskler oluşturuyor

Uzm. Dr. Olgun, mevsim dönümlerinin birçok psikiyatrik bozuklukta şikâyetlerin artmasına ya da ataklara sebep olabileceğini söyledi. İHA’nın edindiği bilgiye göre devamında, “Bu değişiklikler en belirgin olarak duygudurum bozukluklarında görülür. Başta majör depresyon olmak üzere, yineleyen depresif ataklar, bipolar duygulanım bozukluğu ve diğer duygudurum bozuklukları tanısı alan hastalar mevsim geçişlerinde şikâyetlerinde artış hissedebilirler. Bazen de yalnız yaz mevsiminin bitişiyle başlayan, 4-5 ay kadar süren depresyon belirtileri yaşanabilir. Kış hüznü de denilen bu durumun gün ışığı saatlerinin azalmasından kaynaklandığı düşünülmektedir. Dolayısıyla, bu kişilerde ilkbahara kadar sürebilen depresyon belirtileri ortaya çıkabilir. Nadiren tam tersi de söz konusu olabilir” dedi.