Belgin İba’dan Mevlit Kandili Mesajı Belgin İba’dan Mevlit Kandili Mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş, sağlık sebeplerini gerekçe göstererek görevinden ayrıldığını duyurdu. Yaklaşık 2 yıldır görevde bulunan Demirbaş, MHP Kocaeli teşkilatına yaptığı açıklamada, bayrağı daha yükseklere taşımak adına bu kararı aldığını belirtti. MHP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise Demirbaş’ın yerine Tuncay Batı’nın atandığını duyurdu.

Murat Nuri Demirbaş, görevini bırakmasına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Kıymetli ülküdaşlarım, değerli hemşehrilerim, yaklaşık 2 yıldır şan ve şeref ile yürütmekte olduğum Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli İl Başkanlığı görevini, sağlık sebeplerinden dolayı; bayrağı daha yukarılara taşıyabilmek adına hür iradem ile bırakmış bulunuyorum.”

Demirbaş’ın görevini bırakmasının ardından MHP Genel Merkezi hızlı bir şekilde yeni atama yaptı. Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı açıklamada Tuncay Batı’nın Kocaeli İl Başkanlığı görevine getirildiğini duyurdu. Yalçın, Batı’nın yeni görevinde il yönetim kurulu atamalarını yaparak çalışmalarına hız vereceğini belirtti.

Tuncay Batı'nın Açıklamaları:
Yeni MHP Kocaeli İl Başkanı olarak görevlendirilen Tuncay Batı, MHP Genel Merkezi’nin yetki ve sorumluluk alanı içinde çalışmalarına başlayacağını ifade ederek, ilçe teşkilatlarıyla uyumlu bir şekilde hareket edeceklerini vurguladı.

MHP’de gerçekleşen bu değişiklik, Kocaeli siyasetinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Yeni İl Başkanı Tuncay Batı’nın ataması, teşkilat içerisindeki dinamizmi artıracak gibi görünüyor. Kocaeli’de MHP teşkilatının nasıl bir yol izleyeceği, siyaset sahnesinde merakla takip edilecek.