CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Çorum ve Sungurlu ilçelerine bağlı köylerde vatandaşların ellerine kazma kürek alarak yollardaki çukurları doldurmak zorunda kalmasına tepki gösterdi. Tahtasız, İl Özel İdaresi ve belediyelere defalarca çağrı yapmalarına rağmen hiçbir yanıt alamadıklarını belirterek, "Kamu kurumları bu kadar aciz mi ki köylülerimiz ellerinde kazma kürek yol yapıyor?" ifadelerini kullandı.

Sungurlu Belediyesi’nden Öncü Proje: TOKİ ile Konut Anlaşması Sungurlu Belediyesi’nden Öncü Proje: TOKİ ile Konut Anlaşması

Çorum merkez ve Sungurlu ilçesine bağlı Çayan, Yirce, Güloluk, Kızılca, Hacı Osman, Çavuşçu, Kula, Mehmet Ali Çiftliği, Asayiş, Kalenderoğlu, Oyaca, Tuğlu, Topuzköy, Üçoluk, Kaleboynu, Karaevli, Ortaağaşlı, Sarıcalar ve Hilalli olmak üzere 20’den fazla köyden toplanan vatandaşlar, köylerinin yolunu düzeltmek için ellerine kazma küreği alarak yollardaki çukurları doldurmaya başladı.

Bu duruma tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız ise, İl Özel İdaresi ve belediyelere defalarca çağrıda bulunduklarını belirterek, köylülerin sesi olmaya gayret ettiklerini ancak ne bir gören ne de bir duyan olduğunu söyledi.

Yetkililere bir kez daha seslenen Milletvekili Tahtasız, "Kamu kurumları bu kadar aciz mi ki köylülerimiz ellerinde kazma kürek yol yapıyor?” dedi.

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Çorum ve Sungurlu ilçelerine bağlı köylerde vatandaşların kendi imkânlarıyla yollardaki çukurları doldurmak zorunda kalmasına tepki gösterdi. Yetkililere defalarca çağrı yapmalarına rağmen seslerini duyuramadıklarını belirten Tahtasız, "Kamu kurumları bu kadar aciz mi ki köylülerimiz ellerinde kazma kürek yol yapıyor?" dedi. Köylülerin bu özverili çabası, kamu kurumlarının sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Tahtasız, köylülerin sesi olmaya devam edeceklerini vurgulayarak, yetkililerin bu durumu acilen çözmesi gerektiğini belirtti.

Editör: Merve Kayış