Cami Cematine Ahilik Pilavı ikram edildi Cami Cematine Ahilik Pilavı ikram edildi

Milli Eğitim Bakanı Tekin: "30 Bin Temizlik Personeli Alımı Yapılacak"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN Türk’te katıldığı canlı yayında, okullarda yaşanan temizlik sorunları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Son dönemlerde sosyal medya ve basında sıkça gündeme gelen okullardaki hijyen sorunlarına değinen Bakan Tekin, 30 bin temizlik personeli alımı için harekete geçildiğini duyurdu.

"120 Bin Personelin Yarı Zamanlı Görevlendirilmesi Sıkıntı Yarattı"

Tekin, bu yıl başlatılan bir projede revizyona gidildiğini belirterek, okullarda kadrolu temizlik elemanı bulunmadığı durumlarda taşeron şirketlerle anlaşarak temizlik işlerini yürüttüklerini açıkladı. Ancak, taşeron çalışanların kadroya geçişi ve yeni düzenlemeler sebebiyle 120 bin personelin sadece yarı zamanlı istihdam edilebildiğini belirtti. Bu süreçte, beklenen başvuru sayısının düşük kalması nedeniyle temizlik konusunda bazı okullarda sorunlar yaşandığını dile getirdi.

30 Bin Tam Zamanlı Personel Alımı Yapılacak

Bakan Tekin, yaşanan eksikliklerin çözümü için pazartesi gününden itibaren 30 bin tam zamanlı temizlik personeli alımı yapılacağını ve bu alımlarla birlikte temizlik sorunlarının ortadan kalkacağını ifade etti. Personel alımına ilişkin detayların ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yakın zamanda açıklanacağını sözlerine ekledi.

Veliler ve öğrenciler tarafından gündeme getirilen temizlik sorunları, özellikle okulların tuvaletlerinin ve dersliklerinin hijyen durumuyla ilgili şikayetler sonrasında bakanlığın hızlı bir şekilde harekete geçmesine neden oldu. Veliler, bazı bölgelerde kendi imkanlarıyla okullarda temizlik çalışmaları yaparken, yeni alınacak personelin bu yükü hafifletmesi bekleniyor.

Temizlik Sorunları İçin Çözüm Adımları Atılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın atacağı bu adım, yeni eğitim-öğretim yılı başında yaşanan hijyen sorunlarının çözüme kavuşması açısından büyük önem taşıyor. Bakan Tekin, ilave personel alımlarıyla birlikte, okullarda sağlıklı ve hijyenik bir ortamın sağlanacağını belirterek, öğrencilerin eğitim aldığı ortamların daha temiz ve düzenli hale getirileceğini vurguladı.

Bakanlık, personel alımı ve başvuru süreciyle ilgili detayları önümüzdeki günlerde paylaşacak.