Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum’da gerçekleştirdiği toplantıda milyonlarca öğrenci ve veliyi yakından ilgilendiren Türkçe dersi ve sınavlarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Türkçe dersleri ile ilgili yapılan yenilikler, eğitim sisteminde büyük bir değişim olarak nitelendiriliyor.

Türkçe ve Edebiyat Derslerinde Yeni Dönem
Bakan Tekin, Türkçe ve Türk edebiyatı derslerinde sınavların artık okuma, yazma, konuşma ve anlama becerilerini ölçen bir yapıya kavuşturulduğunu ifade etti. Öğrencilerin ana dilde kendilerini daha iyi ifade etmelerini sağlamayı hedefleyen bu değişikliklerle, derslerde klasik sınav formatından uzaklaşılarak, 4 temel dil becerisinin ön plana çıkarılacağını vurguladı.

Bakan, Türkiye’de ifade ve inanç özgürlüğü gibi konularda yapılan çalışmalara da değindi ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yapılan eğitim reformlarına dikkat çekti.

Türkçe Dersi Geçme Notu Yükseltildi
Tekin, geçtiğimiz yaz döneminde hayata geçirilen üç önemli değişikliği şu şekilde sıraladı:

Türkçe ve Türk edebiyatı derslerinde geçme notunun 70'e yükseltilmesi.
Sınavların klasik veya test formatından çıkarılarak okuma, yazma, konuşma ve anlama gibi temel becerileri ölçen yapıya kavuşturulması.
Çocukların ana dil becerilerini geliştirecek projelerin başlatılması.

AÖF Güz Dönemi Final Sınavları ne zaman? İşte 2025 Anadolu Üniversitesi sınav takvimi AÖF Güz Dönemi Final Sınavları ne zaman? İşte 2025 Anadolu Üniversitesi sınav takvimi

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Hayata Geçti

Bakan Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin 9 Eylül itibarıyla tüm sınıflarda uygulanmaya başlandığını belirtti. Bu modelle, öğrencilerin dil becerilerinin güçlendirilmesi ve kendilerini daha rahat ifade etmelerinin hedeflendiğini sözlerine ekledi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu’nun da katıldığı toplantı, Bakan Tekin’in sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelmesiyle sona erdi.