Geleneksel lezzetlerimizden ayva tatlısı, bu tarif ile daha da özel! Nar ve tarçınla zenginleştirilen bu tatlı, herkesin beğenisini toplayacak.

Ayva tatlısı yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Adım adım tarifimizi takip ederek, mükemmel sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Mis kokulu ayvalar ve tatlı krizleriniz için ideal bir çözüm: Ev yapımı ayva tatlısı. Bu tarif, kış akşamlarınıza sıcaklık katacak.

Ayva Tatlısı Tarifi

Malzemeler

3 adet ayva (ekmek ayvası)
3’er yemek kaşığı toz şeker (her ayva dilimi için)
2 adet çubuk tarçın
10 adet karanfil
1 su bardağı su
1 adet nar

Ayvaların kararmaması için;

1 adet limon
1 lt su

Servis için;

Kaymak (tercihen manda)
Toz antep fıstığı

Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır? Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır?

Ayva Tatlısı Tarifi

Önce derin bir kaba su doldurup, içerisine limonu sıkalım.
Ayvaların kabuğunu soyalım. Ortadan ikiye keserek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartalım ve çekirdekleri kenara ayıralım. renk vermesi ve jelleştirmesi için)
Ayvaları limonlu suda bekletelim (ayvaların kararmaması için)
Pişirme kabına ayvaları yerleştirelim.
Tarçın çubuğunu, karanfilleri, ayva çekirdekleri ve nar tanelerini tencereye ekleyelim.
Ayvaların her birinin üzerine 3’er yemek kaşığı toz şeker dökelim.
Suyu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en kısık ateşte 1-1,5 saat kadar pişirelim.
Ayvalar rengini aldıktan ve yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.
Ayvaları servis kabınıza alın ve 1 saat kadar soğuması için bekletelim.
Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın.
Manda kaymağı ve antep fıstığı ile süsleyelim.
Manda süt kaymağı için; çiğ manda sütünü, kaynattıktan sonra soğumaya bırakın ve bir gece buzdolabında dinlendirin.

Ev yapımı ayva tatlısı tarifimizle, kış aylarınızı tatlandırın. Bu geleneksel lezzet, nar ve tarçının eşsiz uyumu ile sofralarınıza şenlik katacak. Kolay ve pratik bu tarif sayesinde, ayva tatlısını herkes rahatlıkla yapabilir. Manda kaymağı ve Antep fıstığı ile süslenen bu tatlı, misafirlerinizden tam not alacak. Şimdi deneme zamanı, bu eşsiz lezzeti kendiniz keşfedin ve sofralarınıza tatlı bir dokunuş katın!