Sodalı dilim börek, beyaz peynir, kaşar peyniri ve taze maydanozla hazırlanan nefis iç harcıyla ansızın gelen misafirlerinizi etkileyecek. İşte adım adım tarif.

Puf puf kabaran sodalı börek, kolay yapımı ve lezzetiyle sofralarınızın yıldızı olacak. Hazır yufkayla hızlıca hazırlayabileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Komşularınızın çıtırdısını duyun! Hazır yufkadan el açması börek mümkün mü? Bu tarif ile evet! İşte hızlı ve lezzetli sodalı börek yapımı.

Puf puf kabaran Sodalı Börek tarifi

Masterchef'ten sofralarınıza: Güveç Kapama nedir, nasıl yapılır? Güveç Kapama malzemeleri neler? Masterchef'ten sofralarınıza: Güveç Kapama nedir, nasıl yapılır? Güveç Kapama malzemeleri neler?

MALZEMELER

6 adet yufka

2 adet yumurta

1 çay bardağı yoğurt

125 gr eritilmiş tereyağı

Yarım su bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 şişe soda

400 gr beyaz peynir

250 gr kaşar peyniri

Yarım demek maydanoz

1 paket kabartma tozu

ÜZERİ İÇİN

1 adet yumurta

Yarım çay bardağı yoğurt

YAPILIŞI

Böreğin sosu için tereyağı, yoğurt, süt, sıvı yağ, soda bir kaba alınarak karıştırılır. İçerisi için beyaz peynir, kaşar peynir, maydanoz ve kabartma tozu eklenir karıştırılır.

Yufkanın bir tanesini açarak üzerine iç harç koyulur ve üzerine 2. yufka serilir. Yufkalar bitene kadar bu işlem devam eder ve rulo şekli verilerek 3 eşit parçaya bölünür. Önceden ısıtılmış fırında üzerine yumurta sarısı sürülen börekler atılarak pişirilir. 200 derece fırında 40 dakika kızarana kadar piştikten sonra servis edebilirsiniz. 

Sodalı börek tarifi, ani gelen misafirler için mükemmel bir çözüm sunuyor. 40 dakikada puf puf kabaran ve damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakan bu börek, herkesin favorisi olacak. Hazır yufka ile hazırlanan bu tarif, zamandan tasarruf sağlarken, el açması börek lezzetini de aratmıyor. Misafirlerinize bu lezzeti sunarak, sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Afiyet olsun!