Muhteşem sosuyla Tavuk Gumbo tarifi! Kolay ve lezzetli bu tarif ile sofralarınızı şenlendirin

Tavuk Gumbo Tarifi

Malzemeler

4 adet tavuk göğsü
Her bir tavuk göğsünü ortadan kesiyoruz. Üzerine streç film serip birazcık merdane ya da et döveceği ile vurarak inceltiyoruz.

Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi

Sos için

1 büyük boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı
Yarım su bardağı un
Yarım demet maydanoz
Yarım demet yeşil soğan
Yarım çay bardağı soya sosu
1 çorba kaşığı balzamik sirke
1 çay kaşığı karabiber
3 su bardağı su veya tavuk suyu

Tavuk Gumbo Tarifi

Piyazlık doğradığımız soğanı yağda hafif kavuruyoruz.
Un ekleyerek kıvamını koyulaştırıyoruz.
İnce kıydığımız taze soğan ve maydanozu ilave edip pişiriyoruz.
Tavuk suyu veya normal su ekliyoruz.
Daha sonra soya sosu, balzamik sirke, çok az tuz ve karabiberini de ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz. (Sos aşırı koyu olursa ekstra çok az su ekleyebilirsiniz.)
Tavuklarımızı döküm bir tavada kızartıyoruz.
Pişen sosu bir servis tabağına alıyoruz.
Kızaran tavuğu içine yerleştiriyoruz.
İnce kıyılmış kuru soğan ya da frenk soğanı ile süsleyerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.