Bir yufkadan daha fazlasını yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Sadece 3 yufka ile çıtır çıtır patatesli börekler hazırlayarak, çay saatlerine farklı bir lezzet katabilirsiniz. Bu tarifle hem pratik hem de leziz bir sonuç elde edeceksiniz. Çıtır böreklerin sırrı, sadece birkaç basit malzemede saklı!

Çayın yanına yakışacak nefis bir börek tarifiyle karşınızdayız! Patatesli iç harcı ve çıtır yufkasıyla damakları şenlendirecek bu börek, sadece 3 yufka ile hazırlanıyor. Üstelik yapımı son derece kolay! Mutfakta fazla zaman harcamadan lezzetli bir börek yapmak istiyorsanız, bu tarif tam size göre.

Bu tarifle mutfakta devleşeceksiniz! Sadece 3 yufka kullanarak hazırlayacağınız çıtır patatesli börekler, lezzeti ve pratikliği ile favoriniz olacak. Fırından çıkan böreklerin kokusu, sizi çocukluk anılarınıza götürecek. Bu lezzeti denemeden geçmeyin!

MALZEMELER

• 3 adet yufka
• Yarım su bardağı sıvı yağ
• 1,5 yemek kaşığı un
• Yarım yemek kaşığı sirke

İç harcı için:

• 2 adet haşlanmış patates
• 1 yemek kaşığı sıvı yağ
• Yarım çay kaşığı tuz
• Yarım çay kaşığı karabiber
• Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber

Üzeri İçin:

• 1 adet yumurta sarısı
• 1 yemek kaşığı çörek otu

PATATESLİ ÇITIR BÖREK NASIL YAPILIR?
Öncelikle haşlanmış patatesleri çatalla ezerek sıvı yağ ile baharatları içerisine ekleyerek karıştırın. Ayrı bir kase içerisinde un, sıvı yağ ve sirkeyi iyice karıştırın. Yufkayı tezgaha sererek sosundan fırça ile yayarak ikiye katlayın ve 6 eşit parçaya kesin.

İç harcını paylaştırarak kenarlarından içe doğru katlayıp çok sıkı olmayacak bir şekilde rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serili tepsiye bunları dizin. Üzerlerine de yumurta sarısını sürerek çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin.

İşte bu kadar! Sadece 3 yufka ile hazırladığınız patatesli çıtır börekleriniz artık servise hazır. Her lokmada çıtır çıtır bir lezzet deneyimi yaşayacak ve misafirlerinizin beğenisini kazanacaksınız. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun! Bu tarifle mutfağınızda harikalar yaratacağınızdan eminiz.