Çay saatlerinde misafirlerinizi etkilemek artık çok kolay! 5 dakikada hazırlayabileceğiniz bu pofuduk poğaça tarifi, yumuşacık dokusuyla hem sizin hem de misafirlerinizin favorisi olacak. Hızlı, pratik ve lezzet dolu bir tarif arıyorsanız, işte tam size göre bir seçenek!

Misafirlerinizi ağırlarken hızla hazırlayabileceğiniz, lezzetiyle akıllarda kalacak bir tarif arıyorsanız, bu pofuduk poğaça tarifi tam size göre! Sadece 5 dakikada hazırlanan ve 1 tepsi dolusu çıkan bu nefis poğaçalar, çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak.

Malzemeler

1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta beyazı
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
3,5 - 4 su bardağı un

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı çörek otu

İçi için:

100 gram kaşar peyniri
50 gram sucuk
1 adet kapya biber

Hazırlanışı:

Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri bir araya getirip karıştırın. Kabartma tozunu tarife ekleyerek unu da ilave edin.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Çıtır çıtır böreklerin sırrı: Lezzetli Yufka Sosu tarifi Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Çıtır çıtır böreklerin sırrı: Lezzetli Yufka Sosu tarifi

Ele yapışmayan, yumuşacık bir hamur elde ettikten sonra malzemeleri de içine ekleyerek istediğiniz şekli verin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 25-30 dakika kadar pişirin. Ardından çıkarıp dinlendirin ve servis edin.

5 dakikada hazırlanan, yumuşacık dokusuyla çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu pofuduk poğaça tarifi, misafirlerinizi etkilemenin en lezzetli yolu. Hızlı, pratik ve bir tepsi dolusu çıkan bu poğaçalar, sofralarınıza renk katacak. Misafirlerinizi tarifin peşine düşürecek bu nefis poğaçaları mutlaka deneyin. Afiyet olsun!