Evinizin sıcaklığını yansıtacak, her ısırıkta ayrı bir lezzet sunan irmikli kurabiye tarifimizle tanışın. Basit malzemelerle, kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarif, çay saatlerinizin yıldızı olacak.
Misafirlerinizi şaşırtacak, ağızda dağılan çıtır çıtır irmikli kurabiyelerle tanışmaya ne dersiniz? Bu kolay ve pratik tarif, tatlı krizlerinizin de kurtarıcısı olacak.
Klasik lezzetlerin modern yorumu: İrmikli kurabiye tarifimizle mutfakta yeni deneyimlere yelken açın. Bu basit ve lezzetli tarifle, çay saatlerinizi taçlandırın ve misafirlerinizden tam puan alın!
İRMİKLİ KURABİYE TARİFİ
MALZEMELER
9 yemek kaşığı tereyağı
1/4 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı toz şeker
1 tane yumurta
Yarım su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Üzeri İçin:
1 kase irmik
İRMİKLİ KURABİYE NASIL YAPILIR?
1) Sıvı yağ, yumurta, toz şeker ve tereyağını derin bir kaba alın. Malzemeleri tamamen karışana kadar çırpın. Tereyağının oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
2) Çırptığınız malzemelerin içine irmik, şekerli vanilin, kabartma tozu ve unu ilave edin.
3) Homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Ardından ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.
4) Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinizde yuvarlayın. Kurabiyelerin üst kısmını irmiğe bulayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
5) Kurabiyeleri önceden ısıttığınız 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
İşte irmikli kurabiye yapmak bu kadar basit! Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun...
İşte karşınızda, her detayı düşünülmüş, irmikli kurabiye tarifimiz. Bu lezzetli tarifi deneyimlediğinizde, her ısırıkta farklı bir tat keşfedeceksiniz. Mutfağınızda kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, çay saatlerinizi zenginleştirin ve misafirlerinizi memnun edin. Şimdiden herkese afiyet olsun ve mutfakta keyifli anlar geçirmenizi dileriz!