Rulo elmalı kurabiye, her evde bulunabilecek malzemelerle hazırlanan, yapımı oldukça kolay ve lezzetiyle büyüleyen bir tarif. Elma, ceviz ve tarçının mükemmel uyumu, bu kurabiyeyi çay saatlerinin favorisi yapıyor. Hamurun incecik açılması ve iç harcın özenle yerleştirilmesi, bu tarifi klasik elmalı kurabiyeden ayıran en önemli özelliklerden. Mis gibi elma kokusuyla fırından çıkan bu kurabiyeler, sevdiklerinizle paylaşmanız için ideal bir lezzet sunuyor.

Rulo Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)

  • 1 çay bardağı Ayçiçek yağı

  • 4 yemek kaşığı yoğurt (suyu süzdürülmüş)

  • 1 adet yumurta

  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri

  • 1 paket kabartma tozu

  • ½ tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu

  • 4,5-5 su bardağı un

İç malzemesi için:

  • 3 adet orta boy elma

  • 4 yemek kaşığı esmer şeker

  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi

  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri

Rulo Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     Birazdan içleri pişerken fışkırana kadar dolacak olan kurabiyelerin iç harcını hazırlamak için; kabuğunu soyduğunuz elmaları dört eşit parçaya böldükten sonra çekirdekli kısımlarını çıkartın.

2.     Elma dilimlerini rendenin ince kısmıyla rendeleyip tavaya alın. Esmer şeker ve ince çekilmiş ceviz içi ilavesiyle kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Son olarak tarçını ekleyin ve ocaktan alıp soğuması için bir kenarda bekletin.

3.     Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, Ayçiçek yağı, yoğurt, yumurta ve pudra şekerini derin bir karıştırma kabına alın.

4.     Elinizle karıştırdığınız malzemelere elenmiş kabartma tozu, taze sıkılmış limon suyu ve elenmiş unu azar azar ekledikten sonra yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

5.     Toparlanan hamuru üç eşit parçaya bölüp hafifçe unlanmış bir mutfak tezgâhı üzerinde merdane yardımıyla yaklaşık 30 cm. çapında, yuvarlak şeklinde açın.

6.     Açtığınız her bir hamur parçasını pizza dilimleyici ya da keskin bir bıçak yardımıyla sekiz eşit parçaya bölün.

7.     Hamurların geniş kısımlarına pişirip soğuttuğunuz elmalı iç harçtan yayın. Her birini ileri doğru ittirerek rulo şeklinde sarın. Uç kısımlarını hafifçe bastırarak kapatın.

8.     Rulo kurabiyeleri yağlı kâğıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzerleri hafif bir renk alana kadar pişirin.

9.     Fırından alıp oda sıcaklığında soğuttuğunuz kurabiyeleri, üzerlerine pudra şekeri eledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Rulo elmalı kurabiye, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, hem lezzeti hem de sunumuyla göz dolduran bir tarif. Elma, ceviz ve tarçının mükemmel uyumu, bu kurabiyeyi çay saatlerinin favorisi haline getiriyor. Tarifin adım adım uygulanmasıyla mükemmel sonuçlar elde edebilir, sevdiklerinizle bu lezzeti paylaşabilirsiniz. Evde hazırlayacağınız bu kurabiye, özellikle misafir ağırlamalarında size büyük bir artı kazandıracak.

Kaynak: yemek.com