Patatesli börek, özellikle kahvaltılarda ve çay saatlerinde tercih edilen bir lezzettir. Tarifimizde, patatesleri rendeleyip baharatlarla harmanladıktan sonra yufkaların üzerine hazırladığımız sosu sürüyoruz. Patatesli harcı serpiştirip rulo şeklinde sardığımız börekleri, önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Bu nefis börek, misafirlerinizin de beğenisini kazanacak.
Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
Börek için:
-
5 adet orta boy patates
-
1 tutam tuz
-
1 tutam karabiber
-
1 tutam toz kırmızı biber
-
2 adet yufka
Sosu için:
-
2,5 yemek kaşığı yoğurt
-
3 yemek kaşığı sıvı yağ
-
½ çay kaşığı tuz
-
1 paket kabartma tozu
-
½ su bardağı su
Üstü için:
- 1 çay bardağı süt
Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
-
Patatesli börek için patatesleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin.
-
Rendelenmiş patatesleri avuçlarınız arasında sıkarak suyunu çıkarın.
-
Patateslere baharatlarını ekleyin ve iyice karıştırarak iç harcınızı hazırlayın.
-
Börek sosu için gerekli malzemeleri derin bir kabın içinde karıştırın.
-
Yufkayı tezgâha serin ve her bir yufkayı sekiz parçaya bölün. Yufkaların üstüne hazırladığınız sostan fırça yardımıyla sürün.
-
Üzerine patatesli harcı serpiştirin.
-
Rulo şeklinde yuvarlayın ve kendi etrafında spiral şekilde doladıktan sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin.
-
Tüm yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra kalan sostan süt ekleyip karıştırın ve yine bir fırça yardımıyla yufkaların üstüne sürün.
-
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika veya üstleri güzelce kızarana kadar pişirin. Patatesli böreği fırından çıkardıktan sonra ılık olarak servis edin.
Patatesli börek tarifimiz, pratik yapımı ve lezzetiyle sofralarınıza renk katacak. Bu tarifi adım adım takip ederek, misafirlerinize ve ailenize enfes bir lezzet sunabilirsiniz. Patatesli börek, hem kahvaltılarınızda hem de çay saatlerinizde vazgeçilmez bir lezzet olacak. Deneyen herkesin beğenisini kazanacak bu tarifle, siz de mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Afiyet olsun!
Kaynak: yemek.com