Tuzlu kurabiye tarifi ile evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, misafirlerinizin de bayılacağı kıyır kurabiyeler yapın

İster çay saatleri için, ister misafir ağırlarken... Tuzlu kurabiye tarifi ile evinizde harikalar yaratın

İşte tuzlu kurabiye tarifi

Malzemeler:

- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı susam
- Yarım çay bardağı çörek otu
- 4-4.5 su bardağı un

Yapılışı:

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

1. Derin bir karıştırma kabında, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve sıvı yağı güzelce karıştırın.
2. Yumurta ve sirkeyi ekleyerek karışıma iyice yedirin.
3. Ayrı bir kapta un, tuz ve kabartma tozunu karıştırın ve eleyerek tereyağlı karışıma ekleyin.
4. Tüm malzemeleri yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Şayet hamur fazla yumuşak olursa, un ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.
5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içiyle yuvarlayın.
6. Hazırladığınız kurabiye hamurunu yumurta ile hafifçe çırpılmış bir kasenin içine alın.
7. Kurabiyeleri önce yumurtaya, ardından susam ve çörek otuna bulayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
8. Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri hafifçe kızarana kadar 15-20 dakika pişirin.
9. Fırından çıkardıktan sonra soğaları için tepsiden alıp, servis yapabilirsiniz.