Fermente edilmiş gıdaların sağlık üzerindeki faydalarını biliyor muydunuz? Pancar kvass, bağışıklık sisteminizi güçlendirirken sindirimi de kolaylaştıran fermente bir içecektir. İşte basit ve etkili pancar kvass yapımı...
Pancar kvass, kış aylarında sağlığınızı korumak için ideal bir içecek. Vitaminlerle dolu bu fermente içecek, hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de sindirimi destekler. Evde yapabileceğiniz bu kolay tarifi denemeye ne dersiniz?
Fermente edilmiş gıdalar ya da içecekler, bağışıklık sistemini zırh gibi güçlendirir ve aynı zamanda sindirim sisteminizi de iyi durumda tutar. Magnezyum, fosfor, amino asitler, çok nadir olan B12 dahil olmak üzere C ve B vitaminlerini içeren pancar kvass tarifi hastalıklara meydan okumanızı sağlıyor.
Soğuk kış günlerinde bağışıklığınızı doğal yollardan güçlendirmek için ev yapımı pancar kvass mükemmel bir seçenek. Bu lezzetli ve sağlıklı içeceğin yapımı oldukça basit. İşte pancar kvass tarifi ve yapılışı...
PANCAR KVASS TARİFİ
MALZEMELER:
1 litre kavanoz
3 adet orta boy pancar
3 çay kaşığı deniz tuzu
1 kahve fincanı yoğurt suyu / peynir altı suyu
3 diş sarımsak
1-2 adet acı biber
Su
YAPILIŞI:
-Pancarları yıkayın ve kabuklarını soyun. Dilediğiniz şekilde doğrayın.
-Kavanoza pancarları, kabuklarını soyduğunuz sarımsağı ve acı biberi ekleyin.
-Üzerine yoğurt suyunu ekleyin.
-Kavanozun üzerinde iki parmak boşluk kalacak şekilde su ile doldurun. Ağzını streç ile sıkıca kapayın.
-Güneş ışığı almayan, karanlık bir yerde mayalandırmaya bırakın. Günde iki üç defa kavanozu sallayarak karıştırın.
-Karışımı 4-7 gün sonra süzerek temiz bir cam şişe ya da kavanoza alın. Mutlaka buzdolabında saklayın.