NCT’nin sevilen üyesi Taeil, cinsel suç iddiaları nedeniyle gruptan ayrıldığını açıkladı. SM Entertainment, konuyla ilgili yaptığı duyuruda, Taeil’in suçlamalarla ilgili tam bir iş birliği içinde olduğunu ve bu nedenle grup faaliyetlerine devam edemeyeceğini belirtti. 

NCT Üyesi Taeil, Cinsel Suç İddiaları Nedeniyle Grubundan Ayrıldı

Güney Koreli şarkıcı Moon Taeil, cinsel suç iddiaları nedeniyle K-pop grubu NCT'den ayrıldığını duyurdu. SM Entertainment, 30 yaşındaki Taeil'in cinsel suçlarla ilgili bir suçlama ile karşı karşıya olduğunu açıkladı.

BUSİAD'dan Keles'e nezaket ziyareti BUSİAD'dan Keles'e nezaket ziyareti

İddialar ve Açıklama

SM Entertainment, 28 Ağustos 2024 tarihinde X (eski adıyla Twitter) üzerinden yayımladığı açıklamada, Taeil'in cinsel suçlar ile ilgili bir suçlama ile karşı karşıya olduğunu belirtti. Şirket, bu iddialarla ilgili daha fazla detay paylaşmadı ve Taeil'in grup aktivitelerine devam edemeyeceğini duyurdu.

"Bu konunun ciddiyetini kabul ediyoruz ve Taeil'in grup faaliyetlerine devam edemeyeceğine karar verdik," şeklinde bir açıklama yaptı. Şirket ayrıca, Taeil'in polis soruşturmasıyla tam işbirliği içinde olduğunu da belirtti.

Taeil'in Grubun Geçmişi

Taeil, 2016 yılında popüler K-pop erkek grubu NCT'ye katılmıştı ve aynı zamanda grubun alt birimi NCT 127'in de bir üyesiydi. Son olarak, NCT 127'nin Temmuz ayında yayımlanan albümünde aktif olarak yer aldı. Taeil'in ayrılığı, NCT'nin hayranları arasında geniş yankı uyandırdı.

Sözleşme Durumu

Taeil'in NCT'den ayrılmasına rağmen, SM Entertainment ile olan sözleşmesinin şu an için feshedilmediği bildiriliyor. Detaylı bilgiye Kore JoongAng Daily'den ulaşılabilir.