Gülbin Tosun'un zorunlu izne çıkarılmasıyla ilgili spekülasyonlar hızla yayılırken, Mansur Yavaş’tan resmi bir yanıt geldi. Sosyal medya paylaşımlarının neden olduğu öne sürülen bu durumun gerçek sebepleri Yavaş tarafından açıklandı. 

Son günlerde sosyal medyada yayılan iddialara göre, NOW TV Ana Haber spikeri Gülbin Tosun zorunlu izne çıkarıldı. İddiaların Mansur Yavaş’ın kişisel görüşleriyle ilgili olduğu öne sürülürken, Yavaş’tan bu konuya dair açıklama geldi. Gerçekler ne?

NOW TV Ana Haber Spikeri Gülbin Tosun'un Zorunlu İzne Çıkması: Mansur Yavaş'tan İlk Açıklama

NOW TV Ana Haber spikeri Gülbin Tosun'un, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yönelik sosyal medya paylaşımları nedeniyle zorunlu izne çıkarıldığı iddiaları gündemde. Gülbin Tosun, Twitter hesabında Mansur Yavaş’ı etiketleyerek sert bir eleştiride bulunmuştu. Tosun, “Başkan siz ‘sokakta köpek olmaz biz bakarız’ derken hapsettiğiniz ve önlerinde suyu bile olmayan canlıları mı kastetmiştiniz! Ne diyeyim bir bardak suya muhtaç olun o zaman!!!” şeklinde bir paylaşım yapmıştı. Ardından, sosyal medyada ülkenin durumunu eleştirerek, “Vay be ülkenin geldiği hale bak! Konuşan ya içeri alınıyor ya da işinden ediliyor! Muhteşem! Havai fişekleri sonraya saklayın!” ifadesini kullanmıştı.

Mansur Yavaş’tan Yanıt
Bu iddiaların ardından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan konuyla ilgili açıklama geldi. Belediye’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, iddiaların yanlış ve asılsız olduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Manisa'da orman yangınlarına ilk müdahale için istasyonlar kurulacak Manisa'da orman yangınlarına ilk müdahale için istasyonlar kurulacak

“Son günlerde sosyal medya ve basın organlarında NOW TV Ana Haber Bülteni sunucusu Gülbin Tosun'un süresiz ve zorunlu izne çıkarılmasıyla ilgili şahsım üzerinden bazı spekülasyonlar yapılmaktadır. Gülbin Tosun'un zorunlu izne çıkarılmasının şahsıma yönelik açıklamalarıyla ilişkilendirildiği iddiaları tamamen yanlıştır. Asıl neden, Tosun'un kişisel sosyal medya hesaplarında kullandığı küfürlü ve hakaret içeren ifadeler olup, bu durumun NOW TV kanal yönetimi tarafından etik standartlara aykırı bulunmasıdır. Bu karar, tamamen kanal yönetiminin iç disiplin prosedürleriyle ilgilidir ve benimle herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına, bu durumun benim açıklamalarım veya kişisel görüşlerimle bir ilgisi olmadığını açıkça belirtmek isterim.”