“Sayın Kaya’nın, AK Parti Genişletilmiş Çorum İl Danışma Meclisi toplantısında dile getirdiği ifadeler, siyasi etik ve kamu hizmeti anlayışına aykırı bir yaklaşımı ortaya koymaktadır” diyen Kuşçu, “Sayın Kaya, parti ayrımını açıkça itiraf ederek, "Kendi partimizden seçilmiş ilçe belediye başkanlarımıza daha çok yardım edeceğiz" ve "Diğer belediyelerden AK Partili belediyelerin bir farkı olsun," gibi açıklamalarda bulunmuştur. Bu tür açıklamalar, kamu kaynaklarının adil ve eşit bir şekilde dağıtılması ilkesine ters düşmekte ve toplumda derin ayrışmalara yol açabilecek niteliktedir” şeklinde açıklama yaptı.

Devlet yönetimi ve kamu hizmetlerinin, tüm vatandaşların eşit bir şekilde faydalanması gereken hizmetler olduğunun altını çizen Nuri Kuşçu, Belediye başkanlarının, partilerine göre ayrımcılığa tabi tutulmasının, demokrasiye olan güveni zedeleyecek ve toplumsal barışı olumsuz etkileyeceğini vurguladı. “Bu tür ayrımcı yaklaşımlar, siyasi etiğin ve kamu hizmeti anlayışının temel prensiplerine aykırıdır.

Bu vesileyle, tüm siyasileri ve kamu görevlilerini, hizmette adalet ve eşitlik prensiplerine uymaya davet ediyoruz” diyen Yeniden Refah Partisi Çorum İl Başkanı Nuri Kuşcu, “Halkımız, ayrımcılığa dayalı yaklaşımları değil, herkese eşit ve adil hizmet sunan bir yönetim anlayışını hak etmektedir” dedi. 

Yusuf Ahlatcı’dan Çorum’da sürpriz ziyaretler: Halkla buluşmaya devam ediyor Yusuf Ahlatcı’dan Çorum’da sürpriz ziyaretler: Halkla buluşmaya devam ediyor

Yeniden Refah Partisi Çorum İl Başkanı Nuri Kuşcu'nun AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya'ya yönelik eleştirileri, kamu hizmetlerinde adalet ve eşitlik prensiplerinin önemini bir kez daha gündeme getirdi. Kuşcu, kamu kaynaklarının adil dağıtılmasının toplumsal barışı korumak için hayati önem taşıdığını vurguladı. Bu tür ayrımcı yaklaşımların demokrasiye olan güveni zedeleyeceğini belirten Kuşcu, tüm siyasileri ve kamu görevlilerini adalet ve eşitlik prensiplerine uymaya davet etti. Halkın, ayrımcılığa dayalı yaklaşımlar yerine herkese eşit ve adil hizmet sunan bir yönetim anlayışını hak ettiğini ifade etti.