Bekir Gürsoy (Göbel), rahmetli Nizam’ın Arif amcanın ve Kamer teyzenin oğludur.
Biliyorsunuz, Bekir Gürsoy rahmete giden öğretmen arkadaşımız Mustafa Gürsoy ve İş Bankası Müdürü Veysel Gürsoy’un kardeşidir.
Her Osmancık’a gelişimde Bekir Gürsoy’la ırmak kenarındaki çay bahçesinde çocukluk günlerimizi anarak sohbet eder, Osmancık tabiriyle iki lafın belini kırarız.
Maşallah Bekir hocam da, rahmetli ağabeyi Mustafa ve kardeşi Veysel gibi lafı sözü dinlenen ve muhabbetine doyum olmaz güzel dostlarımdan biridir.
Şimdi sözü ve muhabbeti Bekir hocama bırakıyorum.
Ben emekli öğretmen, eski Osmancık Milli Eğitim Müdürü ve Osmancık Doğruyol Partisi ilçe başkanı Bekir Gürsoy’um. 1947 Osmancık doğumluyum.
İlkokulu, ortaokulu Osmancık’ta ve liseyi Çorum’da bitirdim.
Rahmetli babam, “Çocuklar sizleri 4 yıl Çorum’da ev tutarak 3 kardeş okuttum. İleriyi artık okutamam, kısa yoldan hayata atılın” dedi. Ben de bu yüzden Çorum Öğretmen okulunda fark derslerini vererek öğretmen oldum.
İlk tayin yerim Osmancık İnal köyü oldu. Sonra Pelitcik, Yukarı Zeytin, İncesu, Baldıran ve Sarpunkavak köylerinde 12 yıl öğretmenlik yaptım.
Isparta’da 4 ay kısa dönem öğretmen olarak askerlik yaptım.
Askerden sonra Giresun’da 2 yıl öğretmenlik yaptım. Giresun’da güreşe meraklı olduğum için Giresun futbol sahasında büyük bir yağlı güreş organizasyonu yaptım.
Giresun’dan geldikten sonra Osmancık Koyunbaba İlköğretim okulunda 8 yıl öğretmenlik yaptım. Sonra Akşamsettin İlköğretim okulunda 7 yıl müdürlük yaptım.
1985 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Ön lisans bölümünü bitirdim.
Daha sonra atandığım Kargı ilçesinde Milli Eğitim şube müdürlüğü yaptım.
1994 yılından başlayarak 4 yıl Osmancık Milli Eğitim Müdürlüğü yaptım.
1998 yılında öğretmenlikten emekli oldum.
Emekli iken politikaya atılarak Doğruyol Partisinden Osmancık Belediye Başkanlığı seçimine katıldım. Maalesef parti içi çekişmeleri yüzünden seçilemedim.
Rahmetli arkadaşım öğretmen Avni Kılıç Milliyetçi Hareket Partisinden Belediye Başkanı oldu. 1998’den 2004 yılına kadar Osmancık Doğruyol Partisi ilçe başkanlığı yaptım. 2004 yılında parti başkanlığından istifa ederek siyasete noktayı koydum.
1969 yılında Bulgaristan Göçmenlerinden komşumuz Hürmüze Hanım ve Fehim beyin kızı Ayşe hanımla evlendim. Ayşe Hanım Ortaokul mezunudur.
Kardeşim Veysel Gürsoy da eşim Ayşe hanımın kardeşiyle evlidir. 2003 yılında eşim Ayşe hanımla beraber Hacca gittik.
İki kızımız var. Büyük kızın Zehra lise mezunu olup ev hanımıdır. Süleyman Aslaner’le evlidir. Ankara’da yaşamaktadır. Bir oğlu Uğur İş bankasında çalışmaktadır. Küçük oğlu Melih Siyasal mezunu olup KPSS sınavlarına çalışmaktadır.
Avukat kızım Esra Köroğlu, emekli Albay ve Avukat Erkan Köroğlu ile evlidir ve Kutay adlı Avukat çocukları vardır. İstanbul’da çok büyük bir Avukatlık büroları vardır.
Sağ olsunlar, Esra hanım ve Erkan kardeşim İstanbul’da her türlü hukuki sorunlarımızla bilâbedel (Bedelsiz demektir. Hukuki tabir olduğu için kullandım) ilgilenerek bizlere yardımcı olmaktadırlar. Kendilerine müteşekkirim.
İş Bankası emekli Müdürü Veysel Gürsoy ağabeyimi 2009 yılında, öğretmen ağabeyim Mustafa Gürsoy’u da 2017 yılında ebediyete uğurladık. İkisini de sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhları şâd, mekânları cennet ve devirleri daim olsun.
BİLGE BAADDİN SORUYOR!
1—Öğrenci Değişim Projesi “ERASMUS” başta olmak üzere Türkiye’den eğitim ve staj amaçlı yurt dışına giden öğrenci ve öğretmenlerin birçoğunun geri dönmediği ortaya çıkmış. Uluslararası projeleri yarıda terk eden öğretmen ve öğrencilerin Almanya başta olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerine iltica ettiği belirlendi. Devlet büyüklerimizin bu yetişmiş ve seçilmiş evlatlarımızın neden Türkiye’den göç ettiklerini düşünmelerini rica ediyorum.
2 Eylül 2022 / Mehmet Özata